Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 68 656 продукта и наличност над 3 930 413 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
68 656 продукта в наличност.
3 930 413 Артикула.
Подреди по
Резултати

Ръчни циркуляри

Ръчните циркуляри се ползват за рязане на дърво и неговите производни, както и керамични материали, мрамор, гранит, теракотни и фаянсови плочки.

 

Чрез циркулярният трион се правят много точно различни прави разрези. Машината е много мощна и лесна за използване. Благодарение на нея лесно и бързо се правят надлъжни разрези на дъски и плоскости.

 

Производителността на електрическите циркулярни триони е 10 и повече пъти по-голяма, отколкото на ръчните триони. Може да се реже както надлъжно, така и напречно, както и под точен ъгъл. Също така могат да се отрязват издатини и да се изпълняват много други дърводелски дейности. Ръчните циркуляри се използват за рязане на плочки с определена дебелина само с подходящ диск и при условие, че дисковете са добре наточени и се спазва режимът на работа.

 

Предназначение и приложение на електрическия ръчен циркуляр

 

Важното при тях е заточването на инструментите. Дърводелските инструменти за рязане е добре винаги да са наточени. Най-често за тази цел се използва шмиргел. Циркулярните електрически триони намират приложение и при пластичните материали. Съвместими са с разнообразни видове циркулярни дискове. Едрото назъбване се използва за енергично и грубо обработване на обемисти дървета. Финото назъбване е подходящо за перфектни сечения в тънички и чупливи материали като плоскости.

 

Основни принципи при работа с ръчен циркуляр

 

В основата при работа с тези електрически инструменти е безопасното използване на уреда. Трябва материалът който ще се реже, да е перфектно захванат и трионът да се държи здраво, като уреда е в положение, което дава възможност на оператора да наблюдава хода на машината.

 

Винаги използвайте наточен нож в отлично състояние. Странният шум и трудността на триона е показателно, че материалът е изключително твърд и трябва да се внимава.

 

Когато използвате ръчен циркулярен трион е много важно да не пускате дръжките на инструмента, докато машината не е спряла напълно.

 

Има видове триони, които могат да се свързват с аспиратор или професионална прахосмукачка. По този начин се ограничава разпръскването на стърготини във въздуха и околността. Периодично почиствайте след всяко използване на уреда, което повишава ефикасността и удължава живота му. Отлична система за прахоулавяне се грижи за Вашата добра видимост, ергономичните ръкохватки за добър захват, а удобната скала за регулиране на дълбочината на рязане и за безупречен краен резултат.

 

В онлайн магазин “Баш Майстора” Ви предлагаме ефикасна техника с мощност от 480W до 2200W за безпроблемно преминаване през мека и твърда дървесина, както и различни керамични материали и плочи, фаянс, мрамор, гранит, теракот.

 

Направете своя избор от утвърдени производители с гаранция:

  • BLACK&DECKER
  • BOSCH
  • DEWALT
  • DREMEL
  • FESTOOL
  • HIKOKI
  • JEPSON
  • MAKITA
  • METABO
  • RAIDER
  • RUBI
  • STANLEY
  • VIRUTEX.
Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.