Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 66 804 продукта и наличност над 4 061 519 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
66 804 продукта в наличност.
4 061 519 Артикула.

Акумулаторната система на Bosch за мобилна работа. Сравнение с NiCd, NiMH

Акумулаторната система на Bosch за мобилна работа. Сравнение с NiCd, NiMH

 

Поведение при ниски температури

Новите литиево-йонни акумулатори на Bosch с клетки от най-ново поколение показват и по-добро поведение при ниски температури. Новите 4,0Ah акумулатори надминават вече NiCd акумулатори и са значително по-мощни от NiMH акумулатори. Дали един инструмент веднага стартира при -20°C зависи от необходимия ток за съответния инструмент. Но ние окончателно решихме този проблем за нашите литиево-йонни акумулаторни винтоверти на Bosch. 

 

 

Плътност на енергията и сравнение в теглото

Литиево-йонните батерии имат по-висока плътност на енергията и при сравнима мощност тежат до 60% по-малко от обикновените акумулатори (NiCd/NiMH).

 

 

Време на зареждане

Bosch разработи специална Hyper Charge - техника на бързо зареждане за литиево-йонни акумулатори, която предпазва клетката от претоварване и с това се повишава експлоатационната продължителност. Литиево-йонни акумулатори с 4,0 Ah капацитет се зареждат напълно само за 45 минути.

 

 

Memory-ефект

При NiCd акумулатори неравномерно зареждане може да доведе до трайна загуба на капацитет от 30%. Този ефект не се появява при литиево-йонни акумулатори. Литиево-йонният акумулатор на Bosch може да се зарежда по всяко време независимо от степента на зареденост без да се увреждат клетките.

 

 

Саморазреждане

Когато не се използват прибл. 4 месеца напълно заредени NiMH акумулатори загубват 50% от своята мощност. 
Един напълно зареден литиево-йонен акумулатор може да се използва дори когато не е ползван месеци наред. Загубата на капацитет от 0,1% на ден е изключително малка.

 

 

Спадане на мощността

Литиево-йонни акумулатори запазват пълната мощност до последния винт, респ. от първия до последния отвор - за разлика от NiCd и NiMH акумулатори, при които спадане на мощността става забележимо доста дълго преди това.

 

 

Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.