Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 66 705 продукта и наличност над 4 107 970 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
66 705 продукта в наличност.
4 107 970 Артикула.

Бош представя интелигентните си решения на изложението в Лас Вегас

CES® 2017
Бош представя интелигентните си решения на изложението в Лас Вегас

На изложението за потребителска електроника CES 2017 Бош показва как „Интернет на нещата“ навлиза в личния свят, превръщайки нещата в партньори. Свързаните технологии предоставят персонална помощ във всички сфери на живота – подобряват мобилността, оформят градовете на бъдещето, вдъхват интелигентност на домовете, повишават ефективността на здравеопазването и улесняват работните процеси. За пети път Бош презентира на CES богато портфолио от свързани решения с мотото: “Simply.Connected”.  

От 5 до 8 януари 2017 г. на CES в Лас Вегас Глобалният доставчик на технологии и услуги представя на изложението иновативни решения за умния дом, интелигентния град, свързаната мобилност, индустрията 4.0 и сензорните технологии, които улесняват ежедневието и го правят по-комфортно и безопасно. 

 

Хората, машините и обектите са свързани в реално време:

 

 

Свързани електроинструменти: Бош предлага на професионалистите система, съдържаща всичко необходимо за оптимизация на работните процеси и повишаване на производителността – от продуктите до управлението на склада. И още нещо – ако притежавате свързан електроинструмент от Бош, можете да го персонализирате с приложение, да го конфигурирате индивидуално и да запишете настройките за бъдещо ползване. Освен това потребителите получават информация за статуса на своя инструмент, както и съвети за отстраняване на неизправностите, например ако уредът се е изключил поради прегряване. Също така от приложението става ясно кога и колко дълго е ползван инструментът. В някои случаи то може да изпълнява и функциите на дистанционно управление – и да спести на професионалиста време и усилия. 

Портал за Интернет на нещата (IoT Gateway): С IoT-портала Бош предоставя екстрите на свързаната индустрия на операторите на по-стари машини, на които все още им липсват предпоставките за производство в мрежа – сензори, софтуер и връзка с IT системите на компанията. Свързаната система съчетава сензорна технология, софтуер и готов за IoT индустриален мениджмънт, чрез които става възможен мониторингът на статуса на машините.

Автоматичен производствен асистент: На CES Бош презентира автоматичния производствен асистент APAS, който прави работните процеси по-гъвкави и безопасни. Той поема напрягащите, опасните и монотонните операции и се проявява отлично в производството, тъй като е специализиран за тясно сътрудничество с хората. На щанда на Бош в Централната палата на панаира APAS сервира на посетителите кафе и захарен памук. Със сензорната си „кожа“ роботът усеща, ако някой се е приближил твърде много и веднага спира да работи.

Добавена реалност и излъчвания на живо в производството: При поддръжката на машини от типа на APAS персоналът получава помощ от новите решения на Бош в сферата на добавената реалност. Дигитална информация за техническите детайли допълва снимките на живо. На CES се симулира скъсване на кабел. Анимациите, придружени с ремонтни инструкции, водят оператора стъпка по стъпка през ремонтната процедура. Така дори и сервизните техници без експертни познания могат бързо и ефикасно да откриват и отстраняват дефектите. С услугата видеоанализ на Бош служителите визуализират дистанционно производствените процеси в реално време. След това записите могат да се използват за целите на дейта майнинга, например при дългосрочен анализ на спорадично явяващи се неизправности. 

 

Smart Home – животът у дома става по-лек и безопасен

Системата Smart Home се разширява: С помощта на системата на Bosch Smart Home всички свързани устройства в дома ви могат да се управляват само с едно приложение. Бош демонстрира на CES разширените функции на системата с детектори за дим и движение. С новата екстра „мениджър на сценарии“ свързаният дом става още по-интуитивен, а ежедневието на потребителите се облекчава още повече. Например, когато напускате дома си, вече не е нужно да проверявате дали отоплението, електроуредите и светлините са изключени. Само с натискане на един бутон „мениджърът на сценарии“ в приложението Bosch Smart Home поема рутинните всекидневни функции.

По-голяма безопасност за дома: Бош презентира и три нови решения за повече сигурност вкъщи. С 360-градусова вътрешна камера и външната камера Eyes потребителят може да наблюдава какво се случва в дома му по всяко време и от всяка точка на света. А външната камера Eyes е много повече от оптичен уред – тя комбинира датчици за светлина и движение, както и интерком система в едно интелигентно устройство. 

 

Smart City – по-високо качество на живота, по-голяма енергийна ефективност и повече сигурност

Решения за интелигентния град: Бош показва на CES решения за мобилността, енергоснабдяването, сградите, сигурността, както и за дигиталното управление на градовете. Решенията за мобилността включват мониторинг на околната среда, свързано паркиране, флийт мениджмънт, е-мобилност и интермодален транспорт – комбинирането на различни видове превозни средства. В областта на енергоснабдяването са представени виртуалните електроцентрали, енергийноефективните системи за отопление, топла вода и климатизация, както и устройствата за акумулиране на енергия. Решенията за сигурността обхващат противопожарните системи, контрола на достъпа и видеонаблюдението. За жилищните сгради Бош доставя технологиите на умния дом, както и свързани домакински уреди.

Vivatar: Новото приложение Vivatar изпълнява ролята на ангел-хранител за хората в движение – например, когато се прибирате късно вечерта или спортувате в безлюдни местности. Потребителите поддържат GPS и чат връзка със семейството и приятелите си, които ги напътстват, ако се почувстват несигурни. При спешен случай с едно натискане на дисплея могат да извикат помощ чрез аварийната сервизна функция на Бош.

Community-based Parking /паркиране в общност/: Местата за паркиране покрай пътя са голяма рядкост в градските центрове и в някои жилищни квартали. С паркирането в общност Бош облекчава търсенето на паркомясто – когато минава покрай паркираните автомобили, колата измерва разстоянията между тях с ултразвуковите си сензори. Регистрираната информация се подава към дигиталната пътна карта. С интелигентните си алгоритми системата на Бош оценява достоверността на данните и прогнозира наличието на празни паркоместа. Автомобилите, които са наблизо, имат достъп до дигиталната карта в реално време и водачите им могат да навигират директно към свободните места. Свързаната мобилност – автомобилът се превръща в личен асистент Как ли ще изглежда шофирането в недалечното бъдеще? Бош го представя на CES 2017 с новия си концептуален автомобил. Свързаността превръща колата в третата жизнена среда за човека, заедно с дома и офиса. Персонализираната комуникация между автомобила и водача отваря вратата към все по-продуктивните, всеобхватни и сигурни услуги на бъдещето. Скоро и автоматизираното шофиране ще освободи на водача и пътниците време за други дейности. Те ще могат да ползват продуктивно времето, прекарано на път, за да пишат имейли или да се забавляват със стрийминг на музика и видео. В новия си концептуален автомобил Бош презентира широка гама от иновации: 

 

 

  • Разпознаване на лица и интелигентна персонализация: Щом водачът седне зад волана, камерата за мониторинг на водача (Driver Monitor Camera) разпознава незабавно лицето му и активира персоналните настройки на волана, огледалата, температурата в купето и на радиостанцията. Освен това по време на пътуване системата следи състоянието на водача и така повишава сигурността – ако шофьорът е на път да заспи или е много разсеян, колата го предупреждава и рисковата ситуация е избегната.
  •  Хаптичен фийдбек с neoSense: Бутоните на сензорния екран с хаптичен /вибрационен/ фийдбек се усещат като съвсем истински. Така че ориентацията при обслужване на инфотейнмънт приложенията се случва и без поглеждане към сензорния екран. Още в началото на 2016 г. тази технология бе отличена с Наградата за иновация на CES и през изминалата година пое със сериозни крачки към серийното производство.
  • Кристално ясна видимост с OLED: В кокпита на концептуалния автомобил за първи път са интегрирани OLED дисплеи (с органични светодиоди) с кристално ясна видимост.
  • Дигитални външни огледала вече и в леките автомобили: Камерната огледална система (Mirror Cam System) е решение, базирано върху камера, което заменя двете странични огледала. Изображенията се възпроизвеждат на дисплеи до страничните греди на предното стъкло. 
  • Дигиталната техника дава възможност за ситуационно обусловена индикация. Когато автомобилът се движи по магистрала, визуалното поле се простира далеч назад, а при градски трафик по-широкият зрителен ъгъл повишава безопасността. Засиленият контраст подобрява видимостта при нощно шофиране. 
  • Комуникация между автомобила и шофьора:  Например той ще информира водача на кои отсечки е възможно автоматично управление.
  • Комуникация между автомобила и дома:
  •  С приложението Smart Home на Бош шофьорите могат да обслужват щорите в дома си, да проверят какво се случва в жилището им, дори да хвърлят и един поглед в хладилника.

 

Продикти на Bosch в магазин "Баш Майстора"

Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.