Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 41 341 продукта и наличност над 4 157 687 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
41 341 продукта в наличност.
4 157 687 Артикула.
Подреди по
Резултати

Въртоци комбинирани за метчици и плашки

Въртокът е инструментът, за който се захващат здраво метчиците и плашките, и с помощта на който се извършва ръчното нарязване на външни и вътрешни резби. Комбинираните въртоци за метчици и плашки се предлагат с различна големина и диаметър.

 

Метчикът представлява инструмент за нарязване на вътрешни резби - ръчно или машинно. Състои се от работна част и опашка. Работната част на метчика включва режеща част, която нарязва резбата и калиброваща част, която зачиства резбата и направлява метчика до края на нарязването.

 

Опашката на метчика служи за закрепването му във върток или патрон. За да се нареже вътрешна резба е необходимо първо да се пробие елемента, на който ще се прави резбата със свредло, номерът на което се избира по таблица, после се прави фрезенковане- фаска за улесняване на захващането на метчика в отвора. След това започва същинското нарязване на резбата.

 

Първоначално завинтването става на ръка, след като се захване метчика се върти с върток по посока на часовниковата стрелка един или един и половина оборота напред и се връща четвърт или половин оборот назад с цел да се извадят стружките. По време на работа метчика трябва да бъде смазван с масло, мек чугун и пластмаси се нарязват без смазване.

 

В магазини Баш Майстора ще откриете въртоци комбинирани за метчици и плашки с марка MAKITA. Въртокът за метчици плашки - MAKITA М3-М12 се използва за нарязване на вътрешна резба (адаптер за метчик) и външна резба (адаптер за плашка). Комбинираният върток за метчици и плашки е оборудван с тресчотен механизъм и захват тип Pass-Thru. Разполага с функция за автоматично заключване и бързо освобождаване.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях, без това да променя основните му параметри и характеристики. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.