Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 66 705 продукта и наличност над 4 112 446 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
66 705 продукта в наличност.
4 112 446 Артикула.

Да работиш с лекота във всяка позиция

Ергономично ремонтиране вкъщи.
Да работиш с лекота във всяка позиция

Ергономичната конструкция на новата серия Ergonomic на Бош осигурява – при правилно ползване – оптимална позиция на тялото и така допринася за щадящи здравето домашни ремонти.

Терминът "ергономичност" произлиза от старогръцки – „ergon“ (работа) и „nomos“  (закон). В дословен превод "ергономичност" означава закономерност на работата. Цел на ергономичността е работните условия да бъдат съобразени с физиологията на хората и така да бъдат минимализирани вредните за здравето натоварвания.


Болките в гърба, кръста и ставите, както и схващанията на мускулите са между най-разпространените заболявания в индустриалните нации. Подобни оплаквания могат да възникнат и при извършване на домашни ремонти. Така общоизвестната "тенисистка ръка" все повече се превръща в "ръка на домашния майстор“ – често предизвиквано при пробиване, завиване или боядисване от неподходящи ръкохватки.


Чрез ползването на ергономични електроинструменти и спазването на някои основни ергономични правила тези болки могат обаче лесно да бъдат избегнати.

 

 

Правилната ръкохватка за директно предаване на силата:

Електроинструментите от серията Ergonomic на Бош се държат в горния край. Така оста на електроинструмента и ръкохватката са в една линия. Така винтовертът е разположен оптимално добре в ръката Ви и може да пренася силата по-добре. Натоварванията на мускулите се намаляват и благодарение на променения ъгъл на двойната ръкохватка. Резултатът: Работите с по-малки усилия и предотвратявате схващания на мускулите.

 

Хоризонтална позиция на ръката за по-голяма сила от рамото:

Държите електроинструментите от серията Ergonomic така, че оста на свредлото и ръката да образуват една хоризонтална линия. Така можете оптимално да приложите силата с цялата си ръка, както и от рамото. При това се избягва едностранното натоварване на мускулатурата на ръката.


Втора ръкохватка за перфектен контрол:

Понякога при пробиване е необходима голяма сила, особено при голям диаметър на свредлото. Благодарение на спомагателната ръкохватка на електроинструментите от серията Ergonomic прилаганата сила може да се разпредели между двете ръце. Така натоварвате двете рамена равномерно – и избягвате неправилна позиция на тялото и схващания на мускулите. Освен това втората ръкохватка осигурява по-голяма прецизност на работа при пробиване, както и комфортно водене на електроинструмента.

 

 

Ергономично ремонтиране вкъщи.
Най-важните правила:

1. Изберете подходящия инструмент
Малко тегло, компактната конструкция и ергономичността на електроинструментите са решаващи за работата без умора, особено при продължителни дейности.
2. Редуване на работните движения
Извършвайте по възможност честа смяна на работните движения и избягвайте продължителните монотонни натоварвания.

3. Внимавайте за позицията на тялото
Домашните ремонти трябва да бъдат извършвани внимателно и с подходящо положение на тялото – дръжте гърба си винаги изправен, внимавайте винаги да заемате стабилно положение и разпределяйте натоварванията (напр. като работите с двете ръце).

4. Правете чести кратки почивки
Дори и да е трудно: Не допускайте продължаващи с часове завиване, пробиване и удряне с чук. Правете кратка почивка на всеки 30 минути.

 

Виж продукти на Bosch в магазин "Баш Майстора"

Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.