Онлайн магазин Баш Майстора разполага с 33 309 продукта в наличност и разнообразие от над 3 402 058 артикула.
Безплатна доставка над 99лв.
33 309 продукта в наличност.
3 402 058 Артикула.
1 2

Електрически триони

Трионите с електрическо захранване имат редица предимства. Те се открояват най-силно в градска - затворена среда и въобще в застроени и населени райони.

Освен в градината, електрическите верижни триони намират широко приложение и в строителното дърводелство за рязане на греди, бичмета и дъски, които се използват при направа на кофражи за носещата конструкция на покрива.


Мощността на електрически триони е в диапазона от 550 W до 2400 W и в съчетание с качествената верига им позволява да се справят с всякаква задача за рязане и оформяне, която може да възникне.

Осигуряването на захранване с електрически ток не представлява проблем, защото на пазара се продават удобни за ползване макари с дължина на кабела 50m, а вече широко разпространени на много строително-ремонтни обекти са и мощни, компактни генератори.


Електрическите триони отделят по-малко шум, не отделят газове, нивото на излъчваните вибрации е по-ниско и поради това по-малко натоварват ръцете. При сравняването им с бензиновите верижни триони, като предимство на електрическите се изтъкват също по-ниските разходи – цена на машината и експлоатационни разходи, а електродвигателят се обслужва многократно по-лесно, по-рядко се и поврежда в сравнение с двигателя с вътрешно горене.

Електрически триони са предпочитани за работа в двора и дворната градина, където разстоянията до електрическия контакт не са големи. С него можете да режете дървата за огрев за зимата пред гаража си без да вдигате шум и пречите на околните. Много разпространен е проблема с шума и по този начин той се избягва.


Електрически триони имат предпазен щит, който мигновено преустановява движението на веригата в случай, че възникне обратен удар. Машината отскача нагоре, щитът опира в ръката, която държи предната ръкохватка, премества се напред и включва аварийната спирачка. Освен това имат и предпазител, който изключва захранването при претоварване вследствие заклинване на веригата например. Повечето модели имат специална спирачна система, която спира движението на веригата за по-малко от секунда след отпускане на пусковия бутон нищо, че роторът на двигателя все още продължава да се върти. В предния край на кутията на двигателя се намира гребен с остри зъби, които сигурно задържат в дървото, което се реже.


Характерна за машините е и високата скорост на движение на веригата (до 13 m/s), която, в съчетание с малката широчина на режещите звена, гарантира висока скорост на рязане. Трионите имат система с резервоар и помпа за смазване на веригата, като маслото се подава под налягане в канала на шината.

Важно качество, заради което електрическия триони е предпочитан е по-лесната поддръжка. Електрическия трион е надежден и лек,  може да се използва и от обикновени градинари за подрязване на по-малки клони в дворното пространство.

Поддръжката е ключов фактор, защото това позволява на собствениците да отделят много по-малко средства за един електрически трион, отколкото за бензинова резачка. Ето защо електрическата резачка е предпочитана от по-малки стопанства където има нужда от по-малко труд и не постоянно.


С верижните електрически триони на “Баш Майстора”, оформлението на дървесните корони и рязането на големи дървета се превръща в лесна задача. Балансираната конструкция и малкото тегло Ви позволява висока прецизност при хоризонтално и вертикално рязане, а прозрачните показатели на маслените резервоари Ви помагат да запазите техниката в топ кондиция за дълго време напред.


Желаете Вашата нова резачка да е надеждна и с изгодна цена? В онлайн магазин „Баш Майстора“ можете да откриете резачки за дърва с дължина на шината от 15 см до 45 см, които са подходящи за разнообразни дейности в сферата на обработката и рязане на дървен материал. Без резачка процесът на рязане на дърва, клони, дървени трупи и дъски е достатъчно сложен, отнемащ време, много усилия и не чак толкова качествен.

В „Баш Майстора“ ще може да намерите електрически резачки за дърва, произведени от някои от най-разпознаваемите марки на пазара:

  • BOSCH
  • HIKOKI
  • MAKITA
  • STIHL
  • BLACK&DECKER
  • RAIDER
Покажи повечеПокажи по-малко
Подреди по
Резултати
1 2
1 2
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти, цените в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие с цените в магазина.Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях, без това да променя основните му параметри и характеристики. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.