Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 41 026 продукта и наличност над 3 986 038 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
41 026 продукта в наличност.
3 986 038 Артикула.
Подреди по
Резултати

Инструменти за рязане на стъкло

В категория „инструменти за рязане на стъкло“ в онлайн магазин Баш Майстора ще откриете разнообразие от стъклорези от водещи производители на достъпни цени.

 

Стъклорезът е незаменим инструмент при рязането на стъкло, известен още като елмаз, с него ефективно и лесно могат да се режат стъклени предмети или стъкло. Елмазът е предназначен за гладко и тънко рязане на всякакви стъклени повърхности. При работа със стъклорези работната повърхност трябва да бъде равна, а стъклото, което ще се реже е необходимо да бъде чисто и сухо. Малките замърсяващи частици са предпоставка за бързото изхабяване на стъклореза, поради тази причина инструмента трябва да се почиства обстойно всеки път преди употреба.

 

Стъклорезите от своя страна биват няколко разновидности - диамантен елмаз, ролков елмаз, маслен елмаз или елмаз за кръгово или овално рязане върху стъкло.

 

Диаманетеният елмаз е един от най-прецизните и използвани инструменти за рязане на стъкло. Подходящ е за работа със стъкло с дебелина до 10 мм

 

Ролковият стъклорез продставлява ролка (диск) от стомана или друг вид твърда сплав е подходящ за рязане на стъкло с дебелина от 1 до 4 мм.

 

Масленият стъклорез е сравнително нов инструмент за рязане на стъкло. Той представлява ролков стъклорез, но снабден с функция за автоматично подаване на смазка. Маслените стъклорези се използват за работа със стъкла с дебелина до 20 мм.

 

За изрязване на правилни кръгове и овали върху стъкло се използват специални стъклорези и системи от няколко инструмента, които позволяват описване на окръжности и дъги. Най-простият такъв инструмент представлява конструкция, състояща се от лапи (вендузи) за неподвижно фиксиране към стъклото, скала, по която се задава нужния радиус и стъклорез, който обикновено е маслен.

 

В магазини Баш Майстора ще откриете елмаз с марка:

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях, без това да променя основните му параметри и характеристики. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.