Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 41 026 продукта и наличност над 3 986 038 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
41 026 продукта в наличност.
3 986 038 Артикула.

Клинове

Клинът е дървено или желязно устройство във форма на призма (в единия край е плоско, в другия – заострено под малък ъгъл). Най-често се използва за разделяне на части на предмет. Използва се за повдигане или застопоряване.

 

Преимуществото на клина се определя от съотношението на дължината на наклона към ширината на клина. Работата на клин с по-голям ъгъл и по-малка дължина на наклона се извършва за кратко време, но изисква повече сила за разлика от клина с по-малък ъгъл и по-голяма дължина на наклона. Поради тази причина клиновете с по-малък ъгъл и по-голяма дължина на наклона са за предпочитане.

 

Клинът се използва също и за повдигане на тежки предмети, като се отделят от повърхността, на която лежи предмета. Той може да послужи и за отделяне на отделни каменни блокове. Тесен клин с малка дължина, използван за фино коригиране на разстоянието, се нарича шайба. Обикновено тя се използва в дърводелския сектор.

 

Неизвестен е произходът на клина, защото се използва повече от 9000 години. В древноегипетските кариери се ползвали бронзови клинове, за да се откъснат каменни блокове, използвани в строителството.

 

Кореняшкото население на Северна и Южна Америка ползвало еленски рога като клинове за цепене и обработване на дървесина.

 

В магазини „Баш Майстора“ ще откриете клинове за цепене на дърва и клинове шила.

 

Клинът за цепене на дърва е безценен помощник за тези, които имат камини или печки на дърва. С неговата помощ цепенето става по-лесно и бързо, в зависимост от дебелината на дървения труп могат да се използва клинове с различни размери.

 

Клиновете шила са изработени от хром-ванадиева стомана. Те са с лакирано покритие и са изработени по DIN7256.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях, без това да променя основните му параметри и характеристики. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.