Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 41 341 продукта и наличност над 4 157 637 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
41 341 продукта в наличност.
4 157 637 Артикула.
Подреди по
Резултати

Компресомери

Компресомерите за измерване на бензинови и дизелови двигатели са предназначени за установяване на повреда в бутало–мотовилковия механизъм, клапаните, главата на двигателя, гарнитурите на главата и блока. Компресомерите за бензинови и дизелови двигатели са незаменим инструмент във всеки автосервиз или за домашният гараж.

 

Най – важното условие за предприемането на правилният ремонт е точното и навременно установяване на повреди в двигателя. Компресомерът дава възможност за извършване на тези действия и спестява редица проблеми, съответно и разходи. Компресомерите за двигатели представляват уреди, които измерват налягането на определени точки от системите на автомобила и показват отклонения от нормалните стойности. Компресомерите, които измерват налягането в горивната камера се делят на компресомери за бензинови двигатели и компресомери за дизелови двигатели. При измервания с тях стойностите с големи отклонения показват възможна необходимост от смяна на сегментите на буталата или други елементи на двигателя.

 

При работа с компресомер много важно условие е проверката да се осъществява на двигател с нормална температура, в противен случай могат да се получат неточни данни. Премахнете дюзите от гнездата им и ги заменете със съответният накрайник. Отвържете датчика от електромагнитният клапан на дизеловата помпа. По манометъра се отчита най – високо показаното число, като проверката не бива да трае повече от 10 секунди.

 

Важно е да се вземе в предвид факта, че компресията при всеки двигател е индивидуален параметър. Ако налягането е под нормалното, през гнездото на дюзата се добавя малко двигателно масло и се провежда повторно тестване. Ако налягането се повишава проблемът е в износените бутала, цилиндри или сегменти. Ако налягането не се е променило при второто тестване, проблемът е в неплътното прилягане на клапаните в гнездата им. Това са само малка част от признаците и сигналите за повреда, които могат да бъдат анализирани от замерването.

 

В магазини Баш Майстора ще откриете Компресомер за бензинови двигатели HESHI HS-A003.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях, без това да променя основните му параметри и характеристики. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.