Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 41 026 продукта и наличност над 3 986 038 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
41 026 продукта в наличност.
3 986 038 Артикула.

Маркиращи материали

Кредата е мека, пореста, седиментна карбонатна скала, форма на варовик, съставена от минерала калцит. Първоначално е образувана дълбоко под морето от компресията на субмикроскопичен планктон, паднал на морското дъно. Креда се добива за използване в промишлеността, например за негасена вар, тухли и строителна шпакловка, в селското стопанство, за повишаване на pH в почти с висока киселинност. Използва се и креда за черна дъска за писане и рисуване върху различни видове повърхност, въпреки че може да бъде произведена и от други минерали на карбонатна основа или гипс.

 

Маркерът е писалка, която има собствен източник на мастило и връх от порести пресовани влакна като филц. Той се състои от контейнер (стъклен, алуминиев или пластмасов) и сърцевина от абсорбиращ материал. Този пълнеж служи като носител за мастилото. Горната част на маркера съдържа перото, направено в по-ранно време от твърд филц и капачка, която предотвратява изсъхването на маркера. До началото на 90-те години най-често използваните разтворители за мастилото са толуенът и ксилолът. Тези две вещества са едновременно вредни и се характеризират с много силна миризма. Днес мастилото се прави на базата на алкохоли. Маркерите могат да бъдат водоустойчиви, сухо изтрити, мокро изтрити (маркери за прозрачност) или постоянни.

 

Моливът е инструмент, който се използва за писане, рисуване и чертане. Обикновено се прави от дърво и има форма на цилиндър или шестоъгълник с диаметър 7-8 мм, в който се вкарва графит. С острилка се подострят моливите, което позволява на графита да се появи от външната страна на дървената основа. Изписването на символи става с натискане на графит върху хартия. Това, което пишете с молив, може да бъде изтрито с гума.

 

Тебеширите обикновено са дълги, цветни пръчки от калциев карбонат. Най-често се използват за рисуване по асфалт и бетон. Тебеширите за черна дъска са малко по-къси.

 

Полирпасти, фрезови глави, електрически крушки и различни видове смазочни материали може да намерите в наличност в нашия склад във Варна, както и с поръчка и доставка до всяка точка на България през онлайн магазина на „Баш Майстора“.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях, без това да променя основните му параметри и характеристики. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.