Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 41 341 продукта и наличност над 4 157 637 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
41 341 продукта в наличност.
4 157 637 Артикула.

Менгемета

Менгемето е инструмент, който се използва за фиксиране на детайли при различни видове обработка (рязане, пробиване и др.). То представлява двойка паралелни челюсти с пластини, една от които обикновено е неподвижна, а другата се мести с помощта на винт и притиска детайла. Менгемето се прави от различни материали, но в повечето случаи е изработено от метал или дърво.

 

Видовете менгемета, които „Баш Майстора“ предлага, са винтови, машинни, тръбни, часовникарски, шлосерски, както и такива за бормашини.

 

Винтовото менгеме е със закалени шлифовани призми, а V-образните канали позволяват закрепване на кръгли детайли и дава възможност за използване на основа и двете страни.

 

Менгемето за бормашина е предназначено за стабилно закрепване на обработваем детайл към стойката за бормашина. Някои от тях имат стоманени челюсти с хоризонтални и вертикални V-образни канали, позволяващи затягане на кръгли детайли.

 

Машинното менгеме служи за закрепване на детайли при обработване с фрези, бормашини и всички останали металорежещи машини с работна маса. Отличава се с голяма стягаща мощ, стабилност и надеждност. Осигурява високо качество и прецизност на извършваните с негова помощ обработки.

 

Тръбното менгеме е подходящо за тръбна обработка. Някои видове се отличават с фиксиране на натискания материал отгоре надолу и надеждно се закрепва на повърхността с помощта на болтове.

 

Часовникарското менгеме служи за дребни и фини детайли. Подвижни са и с удобен захват за маса. Някои видове имат допълнителни подплънки за челюстите, предпазващи обработвания материал от повреда.

 

Шлосерските менгемета намират широко приложение в автомобилните работилници, инструменталните работници, при извършване на техническо обслужване и поддръжка на машинния парк в промишлени предприятия, както и за всякакви занаятчийски дейности и др. Някои от шлосерските менгемета са с въртяща основа, а други могат да се комбинират с въртяща се основа. Важно е да се отбележи, че шлосерското менгеме не е подходящо за огъване или коване, защото чугунът е крехък и не издържа на удар.

 

Основата за менгеме е с корпус от лят чугун. Материалът на останалите части е специална инструментална стомана. Основата може да бъде въртяна на 360°.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях, без това да променя основните му параметри и характеристики. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.