Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 41 341 продукта и наличност над 4 157 637 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
41 341 продукта в наличност.
4 157 637 Артикула.
Подреди по
Резултати

Мултиметри

Мултиметърът, наричан още мултицет, намира широко приложение в редица дейности свързани с електрическото захранване като измерване на съпротивление, проверка за наличие на верига, измерване на напрежение при променлив и постоянен ток. За разлика от ранните модели мултицети, коити са били аналогови и със стрелка за отчитане, в днешно време на пазара могат да се намерят почти единствено дигитални варианти. Те значително улесняват работата както на домашния майстор, така и на професионалистите, които работят в сферата на ел. инсталациите. С тяхна помощ можете лесно да измерите волтовете на правия или променлив ток, нивата на съпротивление в омове и нивата на тока в ампери. 

 

Основни характеристики на мултицетите и как да изберем подходящ за дейността ни:

  • Обхват на измерванията - при избора на мултиметър е важно да се спрете на вариант с подходящ обхват на чувствителност. Например, ако се нуждаете от мултицет за автомобилни системи и акумулатори, може би ще Ви е нужен уред с по-висок обхват. В случай че търсите вариант за мерене на интегрални схеми, то е препоръчително да се ориентирате към мултицет, който може да отчита ниско напрежение. На пазара се предлагат и варианти, които измерват температура, честота, капацитет, магнитни величини, параметри на транзистори и други.
  • Приложение - тъй като мултицетът съчетава функциите на амперметър и волтметър за измерване на променлив и постоянен ток и на омметър за измерване на съпротивление, той влиза в употреба както на професионалистите, така и на домашните майстори. В случай че ще го използвате рядко и предимно у дома, можете да разгледате предложенията на онлайн магазин “Баш Майстора” за мултицет на цена между 15 и 50 лева. За професионална употреба се препоръчват по-скъпи и надеждни уреди, които имат по-точно измерване.
  • Допълнителни функции - полезността на уредите често зависи от техните екстри и допълнителни възможности. Например, функцията “задържане” Ви позволява да запазите цифрите на екрана, за да можете да ги запишете. Много уреди на пазара имат и индикатор за батерията на дисплея. Това Ви позволява да следите нейните нива и да избегнете неприятни изненади като това Вашият мултицет да спре да работи когато Ви е нужен. Наличието на подсветка на дисплея също е от важно значение ако често Ви се налага да работите тесни, тъмни или затворени пространства като мазета и тавани. Ако такъв е и Вашият случай, в онлайн магазин “Баш Майстора” се предлагат и модели с вградено фенерче, което допълнително ще улесни работата Ви в тъмни помещения.

 

При работата с електрически инсталации и уреди, най-важна е безопасността. Ето защо не трябва да се правят компромиси и е задължително мултицетът да се поддържа в добро състояние. Известни са случаи, при които от прекомерна употреба изолацията на сондите бива компрометирана и това застрашава здравето и живота на боравещия с уреда. 

 

Без значение дали искате да замените стария аналогов мултицет с дигитален вариант или да закупите уред за Вашия бизнес, в онлайн магазин “Баш Майстора” ще намерите комбинация от разнообразие, качество и достъпни цени. Ако не сте сигурен на кой мултиметър да се спрете, споделете с нашите специалисти дейностите, които възнамерявате да извършвате с него, а те ще Ви насочат към оптималния вариант.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях, без това да променя основните му параметри и характеристики. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.