Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 41 341 продукта и наличност над 4 157 688 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
41 341 продукта в наличност.
4 157 688 Артикула.
1 2
Подреди по
Резултати
1 2
1 2

Ножици за кабели

В категория „ножици за кабели“ в онлайн магазин Баш Майстора ще откриете разнообразие от ножици за кабели от водещи производители на ниски цени.

 

Ножиците за кабели, познати още като разачки за кабели представляват инструменти с две рамена и режещи остриета, които осигуряват точно и гладко рязане на кабели и кабелни снопове. Ножиците за кабели се използват за рязане на медни и алуминиеви кабели като работят на принципа на лостовия механизъм – необходимото усилие се прилага върху челюстите с помощта на дръжки лостове. Кабелните ножици са основни инструменти за монтаж на електрически инсталации, кабелни трасета и трансформаторни станции. Ножиците за кабели са незаменим инструмент при замяна на електропроводи и при полагането на различни електрически, захранващи или комуникационни кабели.

 

Ножиците за кабели не допускат смачкването на кабела, което би увеличило усилието, което трябва да се приложи и по този начин силата на ръката би била неразумно голяма поради увеличаване на контактните повърхности на режещите ръбове и материала. Кабелните ножици имат сравнително малки ъгли на рязане и остри режещи ръбове, които позволяват по-лесно проникване в предимно по-меките материали на кабелите като мед и алуминий. Следователно техните режещи ръбове са неподходящи за рязане на твърди материали.

 

Разрязването на кабели е важен и отговорен процес при строежа на сгради и съоръжения, за които се изгражда електрическа мрежа. За това се използват специални ножици за кабели, които имат остриета във формата на сърп. Секторните ножици са в състояние да боравят с всякакъв вид кабели с лекота, което го прави незаменим инструмент за електромонтажника. Ножиците за кабели се различават по своята конструкция, принципа на работа, максималния размер на кабела, материалите от които са направени и размера на ръкохватките. Кабелните ножици с дължина повече от 20 см обикновено трябва да се експлоатират с две ръце.

 

Ножиците за кабели се делят на два вида: лостови и секторни. Лостовите ножици за кабели изглеждат като клещи, но остриета им са разминаващи се. Секторните ножици за кабели също са с разминаващи се остриета, но при тях самото рязане става на няколко хода – прохода, благодарение на тресчотковия механизъм.

 

В магазини Баш Майстора ще откриете ножици за кабели с марка:

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях, без това да променя основните му параметри и характеристики. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.