Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 41 052 продукта и наличност над 3 956 277 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
41 052 продукта в наличност.
3 956 277 Артикула.
Подреди по
Резултати

Отвертки фазомер

Фазомерът е инструмент за установяване на наличието или отсъствието на напрежение във всяка точка на веригата и за проследяване на прекъснато напрежение. На практика представлява електрическа лампа, която е свързана с един или с два изолирани проводника и обикновено фазомера се среща под формата на отвертка със свързана лампа с проводник от върха до задния й край.

 

Предлаганите на пазара фазомери могат да бъдат с най-различна форма и големина, но принципът на работа е един и същ – фазомерите служат за правилното определяне на проводника под напрежение от електрическата инсталация или с други думи - къде е фазата.


Структурата на фазомер отвертките се състой в корпус, който най-често е изработен от прозрачна пластмаса, вътре в която е вграден метален накрайник - изолиран в горната си част. Металният накрайник е свързан с високоомен резистор, като другия край на резистора се опира до индикаторната лампичка, която е свързана с метална пластина, разположена на края на ръкохватката.

 

Процесът на проверка за установяване на фаза е следния - ако проверяваният проводник е под напрежение, при допир на палеца към металната пластина, разположена в горния край на отвертката - индикаторната лампичка на фазомера светва. Ако индикаторът не свети – това означава, че проводникът не е фаза.
 

В магазини Баш Майстора ще откриете отвертки фазомер, призводство на:

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях, без това да променя основните му параметри и характеристики. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.