Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 41 026 продукта и наличност над 3 986 043 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
41 026 продукта в наличност.
3 986 043 Артикула.

Пирони

Пироните са крепежни елементи, които най-често са цилиндрични, като единият им край е заострен, а другият е с по-широка глава. Широко използваните пирони са изработени от нисковъглеродна стомана, но за специални цели могат да се използват и пирони от неръждаема стомана, месинг, алуминий и други материали. Обикновено се коват с чук или специален пистолет, който се задвижва от сгъстен въздух или малко количество експлозив. Пиронът свързва елементи чрез триене по посока на оста си и чрез якостта си на срязване напречно на оста си. За да предотврати изваждане, понякога върхът на пирона се изкривява. Гвоздеите биват стоманени и строителни.

 

Стоманените пирони са допълнително закалени, което ги прави подходящи за употреба при твърди материали като бетон. Използват се за закрепване на изолации, ламперии и други към бетонни плочи. Гвоздеите могат да бъдат черни или поцинковани. Българските са изработени по стандарт БГС EN 10230 – 1:2006.

 

Строителните пирони са с различна дебелина и дължина. Те са с плоска глава и гладко стебло. Изработени са от стомана, без покритие. Намират приложение в строително-ремонтните дейности, производството на мебели и дърводелството. Изработени са по стандарт БДС EN 10230 – 1:2006.

 

В онлайн магазина на „Баш Майстора“ може да откриете самонарезни и самопробивни винтове, попнитове, куки и други видове крепежни елементи.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях, без това да променя основните му параметри и характеристики. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.