Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 41 059 продукта и наличност над 3 956 265 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
41 059 продукта в наличност.
3 956 265 Артикула.
Подреди по
Резултати

Пистолети за въздух

Пневматичните пистолети за сгъстен въздух се използват основно за почистване. В основата на работата на пневматичните инструменти е преобразуването на енергията на сгъстения въздух в механична работа, като принципът на непосредственото им използване е същият, като на електрическите им аналози. Пистолетите за сгъстен въздух за почистване намират широко приложение предимно в строителството, авторемонтните работилници и в промишлените цехове. Най-често се използват за почистване на тръби и отвори с мощна струя въздух. Пневматичните уреди намират все по-голямо приложение в производствените и ремонтните дейности, благодарение на простото си устройство и ниската консумация на енергия.

 

Пистолетите за сгъстен въздух са удобни и изключително практични уреди за почистване и продухване. За разлика от останалите пневматични инструменти – пневматичните пистолети са с значително по-ниска цена. Характеризират се с голямо налягане на въздушната струя като това им позволява да достигнат и до най-труднодостъпните места.  Широко използвани са в автосервизите и професионалните работилници. С тях лесно могат да се почистят и най-дребните и сложни детайли. Някои модели позволяват опръскване с препарат или масло. Полезни са при необходимост от издухване на стружки, дървени стърготини, наслоен прах и бързо почистване на работните станции в процеса на работа. Могат да се използват за изсушаване на повърхности или за отблъскване на течности. Едно от главните им приложения е при почистването на двигатели. Основното им предимство остава достигането на тесни ъгли, недостъпни за ръката.

 

Моделите пневматични пистолети за въздух са метални пистолети, удължени метални пистолети и пластмасови пистолети за сгъстен въздух.

 

  • С къса дюза
  • С конусообразна дюза
  • С дълго право или извито рамо – за по-лесно достигане на високи точки и най-тесни пространства. Дюзата успява да поддържа високото налягане на въздушната струя
  • В комплект с накрайници за свързване
  • С казанче за омасляване
  • Накрайници за помпане на гуми

 

Максималното им работно налягане варира от 7 до над 10.9 бара, което позволява използването им с повечето компресори на пазара.

Някои от моделите предлагат регулиране на силата на налягането посредством спусъка. Свързването с компресорната система става лесно, входът за маркуч е със стандартен размер от 1/4 цола.

 

Корпусите на продуктите са изработени от алуминий или устойчива на нараняване пластмаса. Те са много леки и удобни. Дизайнът на ръкохватките и спусъка са предвидени да не създават напрежение при дълготрайна употреба. Спусъкът е чувствителен и на лек натиск.

 

Всички изделия имат улей за окачване, когато инструмента не се използва. Комплектите със сменяеми накрайници предлагат повече начини на насочване на въздушната струя, увеличавайки методите на приложение на един инструмент.

 

 

В магазини Баш Майстора ще откриете пневматични пистолети за въздух с марка:

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях, без това да променя основните му параметри и характеристики. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.