Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 41 026 продукта и наличност над 3 986 038 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
41 026 продукта в наличност.
3 986 038 Артикула.
Подреди по
Резултати

Пръскачка

В категория „пръскачка“ в онлайн магазин Баш Майстора ще откриете пръскачки под налягане MESTO с вместимост 5л и 8л, които са предвидени за строителната площадка за изпръскването на грунд, тапетни разтворители и други течности, както и ръчни градински пръскачки STIHL с вместимост на бутилката 3л, 5л и 18л на достъпни цени.

 

Градинските пръскачки са често употребявани от земеделците уреди, които служат за спасяване на насажденията различни вредители. Пръскачките се предлагат с различни по вместимост резервоари, с поставен върху тях пулверизатор. Принципът на работа при тях се състой в нагнетяване на въздуха вътре в самия резервоар и разпръскване на отровата, посредством специалната дюза. Налягането, с което излиза течността се създава от вградена помпа, която ръчно се напомпва при спад на въздуха в бутилката.

 

При избор на пръскачка обема на резервоара се определя в зависимост от площта, която ще се обработва. По-малките модели се държат в ръка и са комбинирани в един уред, без отделни компоненти към него. По-големите пръскачки са тип гръбни и разполагат с презрамки, които позволяват да се носят на гърба – те обикновено се използват за обработка на лозя и друга подобна растителност и притежават отделна щека, която се държи в ръка и се свързва към бутилката чрез маркуч. Върху нея има бутон, които след като се натисне освобождава налягане и пръскачката започва да пръска. Гръбните модели позволяват достигане до по-високи места - например дървета и храсти.

 

Пулверизаторът от своя страна представлява дюзата, разпръскваща наличната в резервоара на уреда течност, впръсквайки я във вид на прах, за равномерно покриване на по-голям периметър. За да се постигне този ефект обаче, разтвора трябва да преминава през пулверизатора под налягане, за да се образуват миниатюрни струйки, разпръскващи се в широк диаметър, обхващащ няколко сантиметра площ. Това разстояние може да се регулира чрез завъртане наляво или дясно, поставяйки го в желаното положение.

 

Именно чрез пулверизатора, растението се покрива цялото със съответния разтвор, без той да оказва пряко влияние върху него. Ако пръскачката не разполага с пулверизатор, вероятността да убием растението е голяма, поради прекомерното и обилно поливане.

 

Ръчните пръскачки са подходящи за обработка на малки по площ градини, оранжерии, три или четири дръвчета и т.н. Неудобството при тях настъпва ако се налага да ги използваме при повече растения, защото често ще трябва да зареждаме с препарат. Пръскачките с по-големи резервоари са по-обемни и се носят на гърба, като ръкохватката се държи с едната ръка, а с другата се насочва струята в необходимата посока. В случая вече обработваемия терен с едно презареждане е доста по-голям. Тук е важно да отбележим, че периодично трябва с едната ръка да се помпат ръчно, за де се създава нужното налягане, под което се образува прахообразната струя.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях, без това да променя основните му параметри и характеристики. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.