Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 41 341 продукта и наличност над 4 157 637 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
41 341 продукта в наличност.
4 157 637 Артикула.
Подреди по
Резултати

Рендета акумулаторни

Акумулаторните рендета или наричани още “хобели” са основен и много важен инструмент при обработката на дърво. Благодарение на автономното си захранване с батерия (акумулатор), новите рендета са отличен инструмент за различни дърводелски дейности, които се извършват на обекта или извън него. Типични примери са монтирането на дървени врати, когато често се налага напасване на платното на вратата към рамката по ширина или дължина, направата на различни дъсчени обшивки на тавани и стени, а също така и изграждането на дървени конструкции, примерно покриви и дървени къщи. Те са идеалните инструменти и за скосяване на ръбове, правене на жлебове и редица други дейности.


Ниското тегло, компактната големина и удобната ръкохватка позволяват безпроблемно рендосване, включително на вертикално разположени детайли, както и над главата на работещия. При избора на акумулаторни ренде основните параметри и характеристики, на който трябва да обърнете внимание са:

  • мощност, обороти, от колко ножа е системата за рендосване, широчина на режещите ножове както и дължината на ножовете.


При акумулаторните рендета е препоръчително мощността да не е по малка от 400W, както и да са с високи обороти минимум 15000 об/мин. Добре е барабана да е оборудван с 2-3 режещи ножа. Ножовете е добре да са с ширина около 5мм, за да могат да се заточват и ползват многократно. Дължината на ножовете варира от 50мм до 110мм. Най-практичната  и най–масово използвана дължина е 80 – 82мм.


Наличието на селектор за настройване на дълбочината на пилене от 0 до 4мм., както и бърза лесна смяна ножовете при необходимост. Акумулаторните рендета са мобилни, подвижни и могат да се използват на всякакви труднодостъпни места, като например на големи височини.


Има модели акумулаторни рендета, които се предлагат без акумулатор и зарядно устройство, което позволява икономисване на скъпа батерия за тези, които вече имат друг акумулаторен инструмент на същия производител.


Налични са и модели с функцията за превключване на прахоотвеждането се улеснява почистването на работното място, особено при употреба на прахоуловител. Посоката на изхвърляне на талаша и стърготините също може да се променя при повечето модели – в ляво или в дясно, в зависимост от конкретната работна ситуация. Предвидено е също те да се събират в платнена торбичка или засмукват от промишлена прахосмукачка.


Акумулаторните рендета с батерията имат индикатор, изпълнен със светодиоди, който показва моментното ниво на оставащия капацитет. Както и останалите акумулаторни инструменти и тези имат електронна защита, която предпазва батерията от повреждане поради прегряване. За повишаване на безопасността при работа рендето има система за бързо спиране въртенето на вала с ножовете след изключване на двигателя.


Акумулаторни рендета са сред задължителните помощници на майстори в сферата на дървообработването. В онлайн магазин „Баш Майстора“ можете да закупите електрическо ренде с различна ширина и дълбочина на рендосване. Предлаганите марки машини, които са налични в онлайн магазин Баш Майстора са следните:

 

  • DEWALT
  • HIKOKI
  • MAKITA


При покупка онлайн може да се възползвате от отстъпка от цената на закупена стока само в онлайн магазин „Баш Майстора“. Също ще получите и безплатна доставка за поръчки на стойност над 99 лв.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях, без това да променя основните му параметри и характеристики. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.