Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 41 026 продукта и наличност над 3 986 043 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
41 026 продукта в наличност.
3 986 043 Артикула.
1 2 3
Подреди по
Резултати
1 2 3
1 2 3

Триони циркулярни електрически

Циркулярният трион е електроуред, предназначен за рязане на дърво и неговите производни материали, както и керамични материали, мрамор, гранит, теракотни и фаянсови плочки. Чрез циркулярният трион се правят много бързо и точно различни прави разрези. Уредът е едновременно мощен и лесен за употреба.


Най-лесния начин, когато се налага да се разрязва дъска по дължината или последователно да се срежат няколко плоскости, е чрез използването на циркулярния трион. Производителността му е 10 и повече пъти по-голяма, отколкото на ръчните триони. Може да се реже както надлъжно, така и напречно, както и под точен ъгъл. Също така могат да се отрязват издатини и да се изпълняват много други дърводелски дейности. Циркулярните триони са предназначени за рязане на дървесина или плочки с определена дебелина само с подходящ диск и при условие, че дисковете са добре наточени и се спазва режимът на работа.

 

Важното при циркулярните триони е започването на инструментите. Дърводелските инструменти длета, ножици, дискове за рязане - трябва да са добре заточени. Най-често за тази цел се използва шмиргел. Циркулярните триони са предназначени основно за рязане на дърво и плоскости от производните на дърво материали, но също може също да се ползва при пластични материали като плексиглас, синтетично стъкло и други, но преди това е препоръчително да се изпробва.


Циркулярният трион е съвместим с различни видове циркулярни дискове. Такива са от  бързорежеща стомана, карбидни, също и с различно назъбване.

 • Едрото назъбване е предназначено за бързо и грубо рязане на масивно дърво.
 • Финото назъбване е предназначено за правене на прецизни разрези в тънки и крехки материали като плоскости.


Най-често се  предпочитат дискове с твърдосплавни зъби. Такива дискове режат по-добре, по-бавно се изхабяват и са единствените, които разрязват с лекота талашитени и меламинови плоскости, чиято повърхност е абразивна и изтъпява стоманените остриета.


Основните принципи при работата с циркулярни триони е правилното и безопасно използване на уреда - изисква разрязваният материал да е добре закрепен и трионът да се държи здраво, като боравещият с уреда е заел позиция, която му позволява да следи постоянно хода на машината.


Винаги да се използва наточен нож в добро състояние. Издаването на странен шум и затрудняването на триона показват, че материалът е много твърд - следва да се внимава. Много важно е когато се работи с триони да не се пускат дръжките на инструмента преди машината да е напълно спряла.


Има варианти триони, които могат да се свързват с аспиратор или професионална прахосмукачка. По този начин се ограничава разпръскването на стърготини във въздуха и околността. Периодично почиствайте след всяко използване на уреда, което повишава ефикасността и удължава живота му. Отлична система за прахоулавяне се грижи за Вашата добра видимост, ергономичните ръкохватки – за добрият Ви захват, а удобната скала за регулиране на дълбочината на рязане – и за безупречният краен резултат.

В онлайн магазин “Баш Майстора” Ви предлагаме ефикасна техника с мощност от 700W до 2200W за безпроблемно преминаване през мека и твърда дървесина, както и различни керамични материали и плочи, фаянс, мрамор, гранит, теракот.


Направете своя избор в онлайн магазин „Баш Майстора“ на утвърдени производители с гаранция:

 • BLACK&DECKER
 • BOSCH
 • DEWALT
 • FESTOOL
 • HIKOKI
 • MAKITA
 • MAKITA MT
 • MAKITA-PROMO
 • METABO
 • RAIDER
 • VIRUTEX


Възползвате се и от безплатна доставка за поръчки на стойност над 99 лв.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях, без това да променя основните му параметри и характеристики. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.