Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 41 026 продукта и наличност над 3 986 043 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
41 026 продукта в наличност.
3 986 043 Артикула.
Подреди по
Резултати

Уреди за проследяване на кабели

Детекторите за електрически кабели са много популярни уреди, необходими преди започването на всеки ремонт. Причината за това, е че много често изпитваме затруднения да определим какво ще открием вътре в стената, по която възнамеряваме да работим. За да пробием отвор ни трябват необходими познания какви кабели се намират вътре в стената, за да избегнем неприятни последици като счупване на свредлото при неочакван контакт с арматурата в стоманобетона или повреда на електрическите проводници и водопроводни тръби.  Тук на помощ идва електронния детектор за електрически кабели или скенери за стени. За да избегнем неприятните последици се налага да се оборудваме с детектор за електрически кабели или скенер за стена.

 

Какви функции притежава детектора за електрически кабели?

 

Основната функция на електронния детектор за електрически кабели е откриването на електрически проводници, под мазилката в стената. Използвайки уреда, можем точно да определим наличните в стената електрически проводници и да се предпазим от попадане на свредлото в кабел. Също така можем да избегнем токов удар и да си създадем допълнителна работа, ако прекъснем кабел поради невнимание, което възстановяване може да надхвърли многократно цената на самия скенер за електрически кабели.

Също така детектора за електрически кабели притежава функция за откриване на метал.
При пробиване на дупка в стената е много вероятно свредлото да попадне в метална арматура или във водопроводна или газова тръба, ако правите ремонт на кухнята или банята. За да избегнем повредата на свредлото в най-добрия случай или да нарушим целостта на водопровода или газопровода ще ни е необходим детектор за електрически кабели, който ще ни послужи като детектор за метал. 

Поради факта, че електро-физичните свойства на всеки материал са различни, те могат лесно да бъдат идентифицирани чрез електромагнитното поле. Посредством детектора за електрически кабели ще облекчим работата си, както и ще осигурим безопасността по време на ремонтните дейности и ще избегнем нежелани последствия и непредвидени разходи.

 

Какво е необходимо да знаем при покупка на детектор за електрически кабели?

 

Съществуват множество разновидности, но основно трябва да се обърне внимание на няколко основни параметъра, а именно:

  • Точността на откриване
  • Дълбочината на проникване и идентификация
  • Възможността за самокалибриране
  • Видовете материали, които открива детектора

 

В магазини Баш Майстора ще откриете уреди за проследяване на кабели с марката LASERLINER.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях, без това да променя основните му параметри и характеристики. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.