Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 34 658 продукта и наличност над 3 065 810 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
34 658 продукта в наличност.
3 065 810 Артикула.
Подреди по
Резултати

Фрези челни

Челните фрези са електрически или акумулаторни инструменти, с широко приложение в дърводелството и строителството. Служат за рязане и оформяне на дървени материали, полимерни и други плоскости за мебели, облицовки и декоративни елементи.


Електрическата, челна фреза е лек инструмент с удобен дизайн.
Фрезоването като процес, представлява обработка на материали, чрез снемане на стружка посредством въртящ се режещ инструмент, наречен фрезер, разположен в шпиндела на машината.

Фрезата притежава определен брой зъби, върху които са разположени режещи ръбове, намиращи се в непостоянен, периодично повтарящ се контакт с обработвания материал. Всеки зъб снема примерно еднакво количество материал от прибавката под формата на отделни стружки. Наличието на няколко режещи ръба определя високата производителност на фрезоването в сравнение, например, със струговането. Между зъбите има канали за поемане и отвеждане на образувалата се стружка.


За разлика от размерния инструмент, свредла, метчици, зенкери, райбери и други, с една фреза, при съответстваща траектория на движението, могат да се получат повърхнини с различна форма и размери.


Челните фрези се използват за обработване на равнини върху вертикални фрезови машини. Режещите ръбове са разположени основно върху челната част на инструмента, чиято ос е перпендикулярна на обработваната повърхнина. В практиката се предпочитат челните фрези със сменяеми твърдосплавни пластини, много рядко със запоени или монолитни фрези от бързорежеща стомана. В сравнение с цилиндричната, челната фреза има по-голяма собствена коравина и в съчетание с високата режеща ефективност на твърдосплавните пластини, осигурява много по-голяма производителност. Именно поради това за обработването на равнини се предпочита челното фрезоване.


От особена важност за условията на фрезоване е наклонът на главния режещ ръб, който се определя от главния установъчен ъгъл.


При нас ще намерите компактни машини с висока производителност, подходящи за широк спектър от металообработващи операции и обработка на всички видове дървен материал, алуминий и пластмаса. Модерната техника в онлайн магазин “Баш Майстора” Ви позволява пълен и прецизен контрол върху дълбочината на фрезоване, а добрата видимост на линията на рязане, ергономичните ръкохватки и удобните и надеждни захранващи кабели гарантират постигането на качествени резултати.


Предлаганите марки машини, които са налични в онлайн магазин Баш Майстора са следните:

  • BOSCH
  • DEWALT
  • MAKITA
  • MAKITA MT
  • VIRUTEX


Възползвайте се от безплатна доставка за поръчки на стойност над 99 лв.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях, без това да променя основните му параметри и характеристики. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.