Онлайн магазин Баш Майстора разполага с 32 746 продукта в наличност и разнообразие от над 3 250 060 артикула.
Безплатна доставка над 99лв.
32 746 продукта в наличност.
3 250 060 Артикула.
1 2 3 ... 6

Ъглошлайфи

Ъглошлайфите са сред инструментите, които всеки майстор трябва да притежава. Наричан още флекс, този уред влиза в употреба при рязане, шлайфане и почистване на материали от всякакво естество. Допълнителните приставки и различните дискове добавят още повече приложения на ъглошлайфа. С тяхна помощ можете да полирате метални и други повърхности, да отстранявате ръжда, да режете плочки и много други дейности.

В онлайн магазин “Баш Майстора” ще намерите ъглошлайфове с гаранция и отлични цени. Тук е мястото, където има голям избор от компактни и мощни ръчни електроинструменти за обработка на керамични, каменни и метални повърхности. Ергономичните корпуси на модерните ъглошлайфи Бош или Макита имат оптимално разсейване на топлината, което осезаемо удължават живота на машината. Важни са и страничните антивибрационни ръкохватки, защото те позволят да работите по-дълго без да изпитате обичайната умора от подобен вид инструменти.

 

В онлайн магазин “Баш Майстора” можете да се възползвате от безплатна доставка, при поръчка над 99 лева. Изберете ъглошлайфи на цени, достъпни за всеки джоб и произведени от някои от най-разпознаваемите марки на пазара:

 

 • Hitach
 • Makita
 • Bosch
 • Dewalt
 • Metabo
 • Sparky

 

Основните неща, които трябва да съобразите при избора на ъглошлайф са следните:

 • Диаметър на диска - най-популярните размери са два - 125 и 230 милиметра диаметър на диска. По-малките обикновено се използват за шлайфане на по-малки по площ материали и за по-прецизна работа. Друго тяхно предимство е, че са с по-малко тегло и по-лесни за употреба. Флексовете с по-голям размер на диска влизат в употреба при по-дебели метални профили, при рязане на бетон, шлайфане на по-големи по площ материали и други дейности, които изискват по-висока мощност.

 • Мощност - най-общо казано, колкото по-интензивно ще се работи с ъглошлайфа, толкова по-мощен трябва да бъде той. Размера на диска също е от важно значение за нужната енергия на ъглошлайфите. Най-популярните варианти с по-голям диаметър диск (най-често 230 милиметра) изискват значително повече енергия от ъглошлайфи с по-малък размер на диска (най-често 125 милиметра). Важно е да имате предвид и че по-мощните уреди са с по-високо тегло, което затруднява дългите сесии на употреба.
  Ако търсите уред за професионална употреба в ежедневната Ви работа, препоръчваме да се спрете на по-мощен вариант с по-издръжлив мотор.

 • Тегло - тежестта на ъглошлайфите обикновено зависи от два фактора - размерът на диска и мощността им. Тези с по-малък размер обикновено са в порядъка на 1,8 до 2,2 килограма. Ъглошлайфите с по-голям размер изискват и по-мощен мотор. Тяхното тегло често е между 4,5 и 5,5 килограма. Важно е да съобразите тежестта и размерите на уреда с Вашите нужди.

 • Предназначение на уреда - бивайки уред с множество приложения, важно е да прецените за какво предимно ще се използва ъглошлайфът. Освен че трябва да е качествен и надежден, препоръчително е ако уредът се използва често в работата, той да притежава и допълнителни екстри като защита при заклинване на диска, защита срещу повторно включване, система за ограничаване и намаляване на вибрациите и други. В някои случаи е от полза да притежавате ъглошлайф с регулиране на оборотите. От онлайн магазин “Баш Майстора” Ви съветваме да разгледате и различните опции за пневматични, бензинови и акумулаторни ъглошлайфи и цените им. В зависимост от естеството на работата Ви, тези варианти могат да са оптималния избор за Вас.

 

Покажи повечеПокажи по-малко
Подреди по
Резултати
1 2 3 ... 6
1 2 3 ... 6
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти, цените в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие с цените в магазина.Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях, без това да променя основните му параметри и характеристики. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.