Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 54 234 продукта и наличност над 4 468 523 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
54 234 продукта в наличност.
4 468 523 Артикула.
Подреди по
Резултати

Бетонобъркачки полуавтоматични

Бетонобъркачките са подходящи за смесване на сухи, полусухи и течни материали като бои, тежък и лек бетон. В сравнение с ръчните миксери за строителни смеси, бетонобъркачките до голяма степен улесняват процеса. Това пести много време на работниците и майсторите, защото ръчното смесване е много трудно, а смесите трябва да постигнат хомогенен вид. А бетонът трябва да бъде добре смесен, преди да може да се използва. Освен това миксерът за бетон спестява разхода на излишен материал и е много икономичен. С него можете да получите точно толкова, колкото Ви е нужен за извършване на определената работа.

 

Голямо предимство на бетонобъркачките са колелцата, които позволяват бързо транспортиране на сместа без използване на количка. Всичко това прави смесителите идеални за използване в строително-ремонтните дейности.

 

Какво трябва да знаем при избора на бетонобъркачка?

 

Много хора нямат търпение да се запознаят подробно с техническите характеристики на бетонобъркачките. Те се интересуват предимно от цената, но така пренебрегват важни особености, които могат да влияят на тяхната работа.

 

За да изберете правилните смесители и бeтонобъркачки, трябва да обърнете внимание на:

 

  • Обемът на резервоара

 

Най-малките размери обикновено са с обем на барабана около 120-130 литра. Те са достатъчни за малки ремонтни бригади и по-леки дейности като изграждане на огради или циментиране на малки пространства в двора и около къщата.

 

По-големите бетонобъркачки, които се продават на пазара достигат размери до 350 и повече литра. Имайте предвид, че вместимостта на казана е около 85% от неговия пълен обем. Ако имате нужда от 150 литра бетонова смес, трябва да използвате машина с обем на резервоара от 190 литра.

 

  • Материал на казана

 

Най-популярни са бетонобъркачките с PVC казан. Това се дължи на лесното почистване и поддръжка. Дори и засъхнал материал може да бъде отстранен сравнително безпроблемно чрез изчукване. Съветваме Ви да почиствате резервоара на смесителите непосредствено след употреба. Така не просто ще улесните процеса, а и ще удължите експлоатационния срок на смесителите. Много от моделите, които ще откриете в магазини „Баш Майстора“, се предлага с метален или с PVC казан.

 

  • Възможност за разглобяване

 

Възможността за разглобяване на бетонобъркачките е голямо удобство. Затова при нас можете да намерите бетонобъркачки от по-малките модели. Те лесно могат да бъдат разглобени и пренесени в лек автомобил. Някои от смесителите с по-голям обем също могат да бъдат разглобявани с цел по-лесното им пренасяне и товарене в бус или камион.

 

  • Производителност

 

Тя зависи от скоростта при зареждане на резервоара на бетонобъркачката. Тъй като уредът може безпроблемно да работи, докато бива пълнен, сместа може да бъде готова минута-две след добавянето на последния материал. При ръчно зареждане от един човек стандартната производителност на бетонобъркачките е между 1 и 3 кубични метра на час. Ако пълнещите са двама, тя може да нарасне до 4,5 куб.м. на час. Реалното време на един цикъл зареждане и разбъркване е около 5 минути.

 

  • Допълнителни удобства

 

Тук става въпрос за екстри като теглич и пневматични колела, които са важни за лесното превозване на машината. Други удобства могат да бъдат редукторна кутия за лесно изсипване на сместа, докато машината работи, термозащита и голям въртящ момент на двигателя, защита от рестартиране при моментен токов удар.

 

В магазини „Баш Майстора“ ще намерите полуавтоматични бетонобъркачки, които са с електрически или дизелов двигател. При нужда може да разчитате на гаранционния ни сервиз.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.