Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 53 228 продукта и наличност над 4 428 257 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
53 228 продукта в наличност.
4 428 257 Артикула.
Подреди по
Резултати

Косачки бензинови

Времената, в които тревната настилка в двора и парка се косеше на ръка отдавна отминаха. В днешно време се използват уреди специално пригодени за целта – косачки. Те са подходящи както за професионалистите в озеленяването, така и за хора със собствени зелени площи.

Голямо предимство на бензиновите косачки, е  освен лекотата на работа, e и това, че те изключително равномерно косят тревния килим, правейки повърхността равна и красива. С бензиновите косачки се работи бързо и качествено. И най-хубавото е, че нямате нужда от специализирана квалификация, за да  работите с тях.

 

Бензиновите косачки се употребяват в случаите, когато е необходимо окосяване на определена тревна площ. При тях съществува възможност за регулиране на височината. Можете да настройте бензиновата косачка за късо подравняване. Така на тревата ще й е необходимо повече време за израстване.

 

Бензиновите косачки не се нуждаят от връзка към електричество. Могат да се справят с големи тревни терени и площи, където с кабел би било много трудно да се премине. Особено походящи са за косене на големи, неравни площи.

 

Преди да си купите бензинова косачка е важно да обърнете внимание на няколко неща – площта, върху която ще я използвате, вида и дължината на тревата. За да можете да направите правилния избор на бензинова косачка ще Ви споделим някой от най-важните им характеристики.

 

Какви са основните характеристики на бензиновите косачки?

 

Ширината на косене е една изключително важна характеристика. От нея зависи колко време ще косите Вашия двор. Малките обикновени косачки за трева, които се предлагат на пазара са с ширина на косене от 32 см, а най-големите 46 см. Това не е от голямо значение, ако косите веднъж на месеца или по-рядко. Но ако градината Ви е голяма, то със закупуването на по-голяма бензинова косачка ще спестите време и усилия.

 

Мощността е друго важно качество при избора на бензинова косачка.  Тя се измерва по различен начин при електрическите и бензиновите косачки. Колкото по-мощна е машината, толкова по бързо може да окоси тревата и да се придвижи напред. Повечето мощност я прави по-ефективна и позволява за единица време да косим по-голяма площ.

 

Наличие на кош е още един елемент, който не трябва да пренебрегваме. Не е добре тревата да се остава след окосяването. Ако не я събираме, с времето тя се натрупва, загнива и пречи на почвата. Това ни създава допълнително работа за отстраняване на загнилата трева. По тази причина е хубаво да заложите на бензинова косачка с кош. Обърнете внимание, че колкото по-голям е коша, толкова по-рядко се налага да го изхвърляте. Стандартно, косачките са с кош, който варира между 25 л и 70 л.

 

Задвижването (самоходни и несамоходни) e функция, която има значение за окосавянате на големи площи от порядъка на 400-500 м2. При самоходните бензинови косачки при активирането й предните колела се задвижват и тя се придвижва сама в тревата. А Вие само я следвате и насочвате в желаната посока. Косачката без задвижване дори и активирана, стои и коси на едно място.  За да продължите да косите, Вие трябва да я бутате и управлявате. Електрическите косачки не разполагат със самоходна функция. За разлика от тях, бензиновите косачки могат да бъдат със и без самоходна функция.

 

Височина на косене е характеристика, която се определя от вида на косачката. Електрическите косачки косят средно между 20 и 60 мм от земята. Докато бензиновите косачки могат да се повдигат повече и косят от 20 до 90 мм от земята.

 

Какви видове косачки можете да откриете на пазара?

 

На пазара можете да откриете голямо разнообразие от уреди с различни характеристики. Всеки производител се опитва да предложи най-атрактивния модел, с който да Ви предложи удобство и функционалност. Бензиновите косачки, и като цяло косачките, се различават по механизма си на обработка. Те могат да бъдат:

  • Цилиндрични косачки - имат цилиндрични остриета, които се въртят вертикално в предната част на машината. Те косят срещу едно долно острие, което е неподвижно. Придават завършен вид на моравата Ви, но разчитат на изравнени ливади, за да дадат добри резултати. Не са много подходящи за неравни ливади или по-дълга трева.
  • Mоторни косачки - имат едно единствено острие, което се върти хоризонтално под основното тяло. Те се справят с по-дълга трева и по-неравни морави, но не могат да създадат постоянното и свръхкъсо косене на цилиндричните косачки.

 

Видове косачки според според начина на работа:

  • Косачката тип робот - за автоматично косене на малки до средно големи тревни площи. Тя се захранва от вградена издръжлива литиево-йонна акумулаторна батерия.
  • Акумулаторните косачки – подходящи са за малко по-големи морави с труден достъп за кабел на електрическа косачка. Работят с батерии и са по-скъпи от електрическите си аналози. Издържат достатъчно време да окосят малки до средни по размер ливади и изискват далеч по-малко усилие от ръчните.
  • Електрическите косачки - захранват се директно от електрическата мрежа. По-добър вариант за малки или средни по размер ливади. Много важно е колко дълъг е включеният кабел. Ако използвате макара с кабел, тя и разклонителя трябва да са с достатъчно висок ампераж. Защото косачките могат да използват над 3,8 киловата, когато са в пълна мощност. Също обърнете внимание на защитата от влага и прах.
  • Бензиновите косачки са идеален избор за хората с големи по размер ливади. Те често превъзхождат останалите модели по качество и плътност на косенето. Справят се много добре с по-големи и обрасли градини, без да се задавят при работа. Бензиновите косачки изискват повече пари за бензин. Не бива да забравяте, че бензиновите им двигатели изискват поддръжка ежегодно.

 

Какви бензинови косачки ще откриете при нас?

 

Нашите бензинови косачки ще направят косенето истинско удоволствие. Те са еднакво подходящи за средно големи и големи тревни площи. Разполагат с няколко режима на работа и Ви позволяват да калибрирате височината на косене с точност до последният милиметър.

 

Разполагаме с различни видове бензинови косачки за Вашите нужди. Заложили сме не само на голямото разнообразие, но и на високото качество. Избрали сме да работим с някой от най-утвърдените на пазара производители:

  • HIKOKI
  • HONDA
  • MAKITA
  • STIHL

 

Цената на всички бензинови косачки варира в зависимост от техните характеристики и гаранционен срок.

 

Възползвайте се само сега от нашата БЕЗПЛАТНА доставка на всички поръчка на стойност над 99 лева! Ако имате нужда от помощ, потърсете ни на телефон: 0883-51-50-51. Нашите консултанти с удоволствие ще Ви съдействат във всеки един момент от поръчката.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.