Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 53 228 продукта и наличност над 4 424 289 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
53 228 продукта в наличност.
4 424 289 Артикула.
Подреди по
Резултати

Косачки електрически

Искате да поддържате природата чиста, но без да правите компромис в мощността? Електрическите косачки в онлайн магазин “Баш Майстора” са точно за Вас! Идеалният избор за всеки един любител, тази техника е в пъти по-лека и тиха от бензиновите косачки, а кошовете им идват с услужливи индикатори, които Ви уведомяват при първа нужда от почистване.

 

Времената, когато тревната настилка в двора и парка се косеше на ръка отдавна отминаха. В днешно време както професионалисти в озеленяването, така и хората със собствени зелени площи, вече употребяват специалните за целта уреди, наречени косачки.

 

Предимство на косачките с електрически двигател е освен лекотата на работа и това, че те изключително равномерно косят тревния килим, правейки повърхността равна и красива. С тях се работи много бързо и качествено, без изискване за специализирана квалификация.


Косачките на електрическо захранване се употребяват в случаите, когато е необходимо окосяване на определена тревна площ, като разбира се съществува възможност за регулиране на височината.

Винаги може ако искате да настройте косачката за късо подравняване. Така на тревата ще й е необходимо повече време за израстване.

Косачките, особено електрическите, не са подходящи за употреба при много висока и дебела трева, защото това натоварва електрическия мотор и има голяма вероятност уредът да изгори.

За поддръжка на малки тревни площи можете безпроблемно да използвате електрическа косачка, която работи тихо и без отделяне на вредни емисии.

При косене на големи, неравни площи е за предпочитане да се използват бензиновите модели косачки.


Първото и най-важно нещо, което трябва да знаете, преди да си купите електрическа косачка, е площта, върху която ще я използвате, както и вида и дължината на тревата, която ще косите.

 

Видове косачки според механизма им на обработка:

 

  • Цилиндричните косачки са с цилиндрични остриета, които се въртят вертикално в предната част на косачката – те косят срещу едно долно острие, което е неподвижно. Придават завършен вид на моравата ви, но разчитат на изравнени ливади, за да дадат добри резултати – не са много подходящи за неравни ливади или по-дълга трева.
  • Роторните косачки имат едно единствено острие, което се върти хоризонтално под основното тяло на косачката. Те ще се справят с по-дълга трева и по-неравни морави, но не могат да създадат постоянното и свръхкъсо косене на цилиндричните косачки.

 

Видове косачки според според начина на работа:

 

- тип робот, електрически, акумулаторни, бензинови косачки.

 

  • Косачката тип робот е за автоматично косене на малки до средно големи тревни площи. Тя се захранва от вградена издръжлива литиво-йонна акумулаторна батерия.
  • Акумулаторните косачки са вариант, ако моравата ви е малко по-голяма или ако местоположението ѝ прави достъпа с кабелна електрическа косачка доста затруднен. Те работят с батерии и като цяло струват повече от електрическите си аналози, но издържат достатъчно време да окосят малки до средни по размер ливади и изискват далеч по-малко усилие от ръчните, бутащи се косачки.
  • Електрическите косачки се захранват директно от електрическата мрежа и като цяло са по-добър вариант за малки или средни по размер ливади. Много важно е колко дълъг е включеният кабел, преди да си купите такава косачка. Ако използвате макара с кабел тя, както и разклонителя трябва да са с достатъчно висок ампераж, тъй като косачките могат да използват над 3,8 киловата, когато са в пълна мощност. Също обърнете внимание на защитата от влага и прах. Не използвайте стари разклонители!
  • Бензиновите косачки са идеален избор за хората с големи по размер ливади. Те често превъзхождат останалите модели по качество и плътност на косенето и ще се справят много по-добре с по-големи и по-обрасли градини, без да се задавят при работа. Те изискват повече пари за бензин и трябва да помните, че бензиновите им двигатели изискват поддръжка ежегодно.

 

Онлайн магазин “Баш Майстора” е на Ваше разположение с различни видове косачки за Вашите нужди. Направете своя избор и вземете високо качество на утвърдени производители с гаранция:

  • BOSCH
  • STIHL
  • MAKITA
  • RAIDER

 

Възползвате се и от безплатна доставка за поръчки на стойност над 99 лв!
Разчитайте на нашите консултанти за съвет във всеки един момент при поръчка.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.