Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 53 228 продукта и наличност над 4 428 257 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
53 228 продукта в наличност.
4 428 257 Артикула.
Подреди по
Резултати

Коси бензинови

Бензиновите коси са наричани още бензинови тримери. Те са много по-мощни в сравнение с електрическите. Работят без кабели и нямат ограничение по отношение на площта, която ще бъде обработвана с тях. С тях можете да спестите много време и усилия, особено ако имате голяма градина и искате да бъде винаги безупречна.

Бензиновите коси могат да се справят отлично с подрязването на тревни растения около стените. Подходящи са и за финото оформяне на тревата по краищата и там, където косачката не може да достигне. Това обаче е валидно само за накрайниците с корда.

 

Препоръчваме Ви да изберете бензинови коси със стоманен нож за окосяване на по-големи площи. Този вид нож се справя и с по-дебела тревна растителност. Могат да се използват за разчистване на изоставени дворове, където има бурени и плевели с дебели стъбла.  

 

Във всички случаи с бензиновата коса можете да се справите бързо с окосавянето на голям терен. Необходим е само един цикъл на махане на ляво и дясно с малки крачки, вървейки напред. А след това е необходимо единствено да повторите тези движения.

 

Бензиновите коси се предлагат с два типа двигатели – двутактови и четиритактови. При първите бензинът трябва да бъде смесен с малко моторно масло за такъв тип двигатели. Разбира се, за да го направите правилно трябва да следвате инструкциите на производителя.

 

Ширината на рязане при бензиновите моторни коси е 440 мм или 44 см.

 

Какво трябва да знаете при избора на бензинова коса?

 

Има няколко елемента, които са най-важни при избора на бензинова коса. От тях зависи качеството на работа на самия инструмент.  

 • Ръкохватка – от нейния тип зависи нормалната и безпроблемна работа с бензиновата коса. Препоръчваме Ви да заложите на широките ръкохватки. Те са по-удобни за държане и използване. Позволяват правене на по-лесни полукръгови движения и ще Ви осигурят по-голям комфорт при работа.
 • Окомплектовка – преди да закупите избраната бензинова коса, трябва да проверите какви части и аксесоари се включени в комплекта. Например дали има препаска или самар, глава за корда, нож за косене и други.
 • Размер на кордата – при мощните бензинови коси имате възможност да изберете на каква корда да заложите – тънка или дебела. Дебелите корди са по-издръжливи и устойчиви във времето. В някой случаи тънката корда ще спомогне за по-ефективното и прецизно рязане на тревата. Тук е важно да намерите точната корда за трева и растителност. Обърнете внимание, че обикновено отнема няколко опита преди да откриете точната корда.

 

Какви са предимствата на бензиновите коси?

 

 • Бензиновите коси са портативни и леки за ръчна работа. Съществуват и варианти с презрамки. При тях част от тежестта на уреда се прехвърля върху тялото и така стават по-комфортни за употреба.
 • Икономични са поради малката мощност на двигателя и отделят малко вредни емисии и миризми.
 • Имат много и различни видове приставки, разширяващи функционалността им. Например, подобни машини могат да се превърнат и в храсторези.
 • Използват се за окосяването на малки до средни по големина терени.
 • Не са зависими от електричеството и работят дори и на места, без електроснабдяване.

 

Какви бензинови коси можете да откриете при нас?


В онлайн магазин Баш Майстора ще откриете надеждни машини с изключителна маневреност, ергономични дръжки и с мощни моторни двигатели. Те са съобразени с европейските норми за отделяне на вредни емисии в атмосферата.

 

Нашите бензинови коси имат различен обем на двигателя в диапазон от 24.5 cm3 до 51.6 cm3. Направете своя избор от утвърдени производители на изгодна цена и гаранция до 3 години:

 • HONDA
 • HUSQVARNA
 • MAKITA
 • STIHL
 • HIKOKI

 

Възползвате се и от безплатна доставка за поръчки на стойност над 99 лв!

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.