Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 53 228 продукта и наличност над 4 430 001 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
53 228 продукта в наличност.
4 430 001 Артикула.

Нивелири лазерни

Лазерните нивелири намират много широко приложение в днешно време както в професионалното строителство, така и в ежедневието. Основно се използват при изграждане на равна повърхност, поддържане на постоянен наклон, следене на ниво и полагане на подова настилка.

 

Лазерните нивелири са безценен и неповторим помощник при полагането на плочки, полагането на циментови подови замазки, декорация и залепване на тапети, да не говорим за различни строителни дейности около къщата и в градината, които по правило започват с даване на точната линия. Преимущества на лазерният нивелир са неговата компактност, ниско тегло и пригодност за употреба във всякакви условия.

 

Точният и надежден нивелир винаги е бил сред най-важните помощници на професионалните майстори и любителите. Той спомага за определяне на разликите във височините на дадени повърхности. Използва се за поставяне на маркировка, оразмеряване и разчертаване местата, където ще се пробива.

 

В категория лазерни нивелири ще откриете следните разновидности - лазерни приемници, линейни лазерни нивелири, ротационни лазерни нивелири и точкови лазерни нивелири.

 

Лазерни приемници:

 

Лазерните приемници или още наричани “детектори”, са основният допълващ уред в комплекта на лазерните нивелири и подобните им измервателно уреди. Дали детектор или приемник това е електронно устройство, което приема сигнала от ротационния лазер. Измервателният уред е предназначен точно за това - бързо откриване на въртящи се лазерни лъчи с определена дължина на вълната. Измервателният уред е подходящ за работа на открито и в затворени помещения.

 

Линейни лазерни нивелири:

 

Линейните лазерни нивелири са по-усъвършенстван вариант на точковите нивелири. Те най-често имат една хоризонтална и една вертикална лазерна линия, които се пресичат перпендикулярно и така проектират кръст върху равнината.  

 

С линейните лазерни нивелири измерването става много бързо и изключително прецизно, с точност от 2 до 5 мм. За максимално удобство към тях се предлагат и триноги. Това ги прави идеалния вариант за строителни и ремонтни дейности, полагане на подове, плочки и циментови подови замазки. Но  освен това, се използват и при монтажа на гипсокартон, лепене на тапети и много други дейности.

 

Линейните лазерни нивелири могат да влязат в употреба и за задачи като монтиране на мебели и картини. Затова и много домашни майстори си закупуват такъв.

 

По-професионалните модели на линейните лазерни нивелири имат по-голям обхват на действие и по-добра точност. За улесняване на работата си, много професионалисти се ориентират към варианти с включен в комплекта статив. Важно е да се съобразите с работни диапазон на уреда, ако често се налага да работите в по-големи помещения.

 

Ротационни лазерни нивелири:

 

Ротационните лазерни нивелири са сред най-точните измервателни уреди в сферата на строителството и ремонтите. Точността на нивелиране при някои от най-добрите модели е в рамките на 0,5 милиметра на 100 метра. Това ги прави предпочитана опция за много майстори, за които постигането на висока прецизност е приоритетно както и в случаите когато се работи в по-големи обекти.

 

Ротационните нивелири могат бързо и лесно да бъдат настроени за хоризонтална и вертикална работа чрез възможността за автоматично самонивелиране. Нещо повече, ротационните уреди имат далеч по-висок обхват на работа в сравнение с точковите и линейните варианти. Това ги прави предпочитан вариант за строителни площадки и големи отворени помещения като офиси и публични сгради.

 

Въпреки традиционно по-високата си цена от точковите и линейните варианти, специалистите препоръчват закупуването на ротационен лазерен нивелир когато има нужда от постигане на висока прецизност на строителната площадка или за дейности като изравняване на тавани и подове.

 

Точкови лазерни нивелири:

 

Полагане на подови настилки, поддържане на постоянен наклон, изграждане на равни повърхности - това са все дейности, в които от помощ може да ви бъде добрият лазерен нивелир. В онлайн магазин “Баш Майстора” ще намерите разнообразие от нивелири както и допълнително оборудване за тях. Без значение дали искате да закупите самонивелиращ лазерен нивелир или такъв с тринога, нашият магазин е правилното място.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.