Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 48 181 продукта и наличност над 4 431 613 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
48 181 продукта в наличност.
4 431 613 Артикула.
1 2 3 ... 5
Подреди по
Резултати
1 2 3 ... 5
1 2 3 ... 5

Перфоратори електрически

Благодарение на новите технологии на пазара навлизат все по-ефективни ръчни електрически инструменти. Част от тях са задвижвани от бензинови двигатели, които увеличават издържливостта и икономията на енергия.


Ако Ви предстои работа, свързана с пробиване на тухли или бетон, ще се нуждаете от надежден инструмент. Електрическите перфоратори са най-добрия избор! Те са подходящи за професионалисти, на които ежедневно им се налага да извършват ремонтни и строителни дейности. Но освен това могат да улеснят и всички хора, които имат нужда от практичен инструмент за работа у дома.


Електрическите перферотари ще направят пробиването и къртенето на всякакви материали по-ефективен и бърз процес.


Какви са различните видове ударно-пробивни перфоратори?


Перфораторите са машина за пробиване, която използва въртени и ударна функция. Благадарение на нея, те раздробяват всякакви материали като бетон и камък. Имат компактни размери и са проектирани за ежедневна употреба. Освен това са разработени, така че да се работи лесно с тях и да са удобни за прибиране.


Къртачите са тежки уреди с високо натоварване. Те са предназначени за изкъртване или раздробяване на бетон.


Комбинираните перфоратори са инструменти, които Ви дават възможност за избор между функциите пробиване, къртене и къртене с пробиване.


Как да изберете най-добрия перфоратор според Вашите нужди?


Често изборът на перфоратор може да се окаже трудна задача. На пазара има изключително голямо разнообразие както от модели, така и от производители. Всеки един от тях се опитва да предложи най-доброто на свойте клиенти. Но дали избрания от Вас перфоратор ще е добър на ремонтни дейности или строителна работа, зависи от неговите характеристики.


Както знаете, много дейности свързани с поддръжка, ремонт и сторителство изискват пробиване на отвори. Те могат да бъдат направени на различни повърхности като камък, плочи и бетон.


Затова трябва да съобразите вида на перфоратора с дейността, която ще извършвате и на каква повърхност ще работите. Важно е да обърнете внимание и на захвата на патроника и ударно-пробивната мощ. Друг ключов момент е и избора на подходящ накрайник. Ако обърнете внимание на тези фактори, ще снабдите себе си или екипа си с изключително полезна машина.


Но преди да преминете към разглеждане на различните модели, марки и характеристики на перфораторите, трябва да прецените и какъв ще е диаметъра на пробиваните дупки. Именно този диаметър ще Ви насочи към вида на перфоратора и какъв накрайник трябва да изберете.


Всеки перфоратор има своя оптимален диапазон за пробиване. Тук Ви съветваме да изберете подходящи накрайници и свредла според предвидените задачи и диаметър на отворите. Така ще вземете най-правилното решение и ще закупите подходящ ударен инструмент.


Ще улесните избора си, ако запомните 4 важни неща:
✔ Не забравяте да прецените избрания от Вас перфоратор е предвиден за леки ремонти или професионална работа за ежедневно натоварване.
✔ Марки като Makita, Bosch, DeWalt, Metabo и HiKoki произвеждат едни от най-здравите перфоратори на пазара.
✔ В перфораторите е поместена сложна система от предавки и мотор. Те са прокетирани да издържат на износване, високи температури и екстремни натоврания.
✔ Намерете съотношението, което е най-удачно за Вас.


Каква трябва да е гъвкавостта на перфоратора?


Според много майстори, най-добрият перфоратор Ви предоставя голяма гъвкавост при работа. Това означава, че избрания от Вас инструмент ще пробива бързо, ефективно и прецизно.


От патронникът зависи различния захват на работния накрайник на перфоратора. Той се състои от елементи, чиято задача е да задържат здраво избрания накрайник. Чрез механизми от предавки, тези елементи му предават енергията, създавана от електрическия мотор.


Повечето перфоратори за ударно пробиване използват един от следните захвати: SDS-plus®, SDS-max® или шлици.  Шлицовия захват е система за задържане на свредла и накрайници, която е добре позната и използвана от много производители. Но постепенно бива измествана от система SDS-max. Тя е разработена от BOSCH и значително по-добра.


Всяка от системите за захват работи най-ефективно и прецизно с определен диапазон накрайници. Този оптимален диапазон е със следните размери:
✔ За SDS-plus: 3/16" – 3/4".
✔ За SDS-max: 1/2" – 1-3/4".
✔ За шлици: 3/8" – 1-3/8".


Важно е да знаете, че е възможно един перфоратор да работи при максимално натоварване и да пробива с възможно най-големия накрайник за неговия захват. Но непрекъснатото и продължително излагане на екстремно услие, би довело до по-бързото му износване и повреда.


Съветваме Ви - ако знаете, че перфоратора ще работи често в горните граници на своя капацитет, най-добре вземете уреди с по-високи параметри.


Не забравяйте, че е важно Вашият перфоратор да има подходящи функции. В много от моделите на вощите производители ще откриете следните функции:
✔ Ударно пробиване с въртене.
✔ Ротационно пробиване без удар.
✔ Режим къртене (използване, като секач без въртене).


По-големите перфоратори, често имат само две функции:
✔ Ударно пробиване с въртене.
✔ Режим къртене.


Има ли значение размера на отворите, които прави перфоратора?


Перфораторите улесняват значително Вашата работа. Затова трябва да оставите инструмента да върши повечето работа. Прилагането на голям физически натиск води до намаляването на ефективността на перфоратора. Ако забележите, че Вашия уред започва да пробива по-бавно и трудно е добре да прегледате състоянието на накрайника и свредлото, с които работите.


Както споменахме, всеки перфоратор има капацитет да прави и големи отвори. Често инвестирането в по-голям перфоратор е по-добър вариант, отколкото да претоварвате на максимум по-слаба машина. Предимство на уредите с по-високи характеристики е, че пробиването е по-бързо и ефективно.


Какъв е най-добрия накрайник за Вашия перфоратор?


Пробивните машини са система, която включва перфоратора и накрайника. Те са взаимно допълващи се елементи, които не могат да свършат работата самостоятелно. Накрайникът, предава усилието и енергията за пробиване към повърхността на материала. Тази енергия се произвежда от мотора на машината.


Ще получите най-добри резултати, когато съчетаете мощността на машината с характеристиките на накрайника.


През последните години има голямо подобрение при накрайниците. Карбидите режещи глави са нова технология, която спомага за още по-оптимални резултати. Накрайниците с изцяло карбидна глава предоставят до 4 пъти по-дълъг експлоатационен живот.


Повече информация за накрайниците можете да получите в разделите - свредла за бетон, каналокопачи, шила и раздел длета за къртещи машини.

 

Какви перфоратори можете да откриете при нас?

 

В онлайн магазин Баш Майстора Ви предлагаме голямо разнообразие от перфоратори. Те са подходящи за експерти в сферата на строителството и ремонтите.  Нашите перфоратори са от среден до висок клас. Различават се основно по мощност, обороти и удари в минута. Разполагаме с голямо продуктово разнообразие, сред които са известни производители на перфоратори като:

  • Hitachi
  • Makita
  • Bosch
  • Dewalt
  • Sparky

 

При нужда от помощ с избора, обърнете се към нашите експерти за допълнителна консултация.

 

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях, без това да променя основните му параметри и характеристики. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.