Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 53 228 продукта и наличност над 4 428 257 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
53 228 продукта в наличност.
4 428 257 Артикула.
Подреди по
Резултати

Помпи центробежни електрически

Водните помпи са изключително полезни при широк набор от задачи и дейности в домакинството, бизнеса и най-вече - земеделието.

Те са изключително практични уреди, които могат да спестят часове и дни в ръчно пренасяне на вода.


Водната помпа е идеална за:

 • Източване на вода от мазето при наводнение, причинено от обилни дъждове или подпочвени води.
 • Източване и пълнене с вода на вашият басейн, джакузи и сауна.
 • Източване на вода от плитко наводнени пространства.
 • Източване на фекални води от септични ями или локални канализационни системи.
 • Напоителни задачи в земеделието (капково напояване) или просто поливане на ливадата.
 • Разнасяне на торове и препарати между растенията.
 • Различни други дейности включително и в строителството.


Всички видове водни помпи се характеризират по дебит, височина на водния стълб (напор) и дълбочина на засмукване.
Дебитът представлява скоростта, с която водата пътува от водоизточника (или входа на помпата) до изхода й или точката на разтоварване. Той се измерва най-често в кубици вода на час (m3/h), кубици в минута (m3/m) или литра на на час (l/h) или в минута (l/m). Дебитът определя колко бързо и с какви количества се движи водата от водния резервоар към крайната точка.


Вертикалното засмукване или дълбочината на засмукване представляват максималното вертикално разстояние от водата във водоизточника до водната помпа. Дълбочината на засмукване определя на каква дълбочина може да засмукват вода от водоизточника. При обикновените помпи тази дълбочина е до 8-10 м., докато при сондажните може да достигне 20-30 м. Тази характеристика на помпата е особено важна ако ще засмукват вода от кладенец или друг дълбок воден басейн.


Височината на водния стълб (напор) представлява абсолютната височина, на която водната помпа може да подава вода. Това е разликата във височина между между уреда и крайната точка на доставка на водата. Тази характеристика определя способността на помпата да движи вода на вертикално разстояние.

Основните видове помпи за вода са следните:

 • Потопяеми помпи - това са обикновени електрически водни помпи със сравнително малък дебит, които се потапят във изкуствени водни резервоари като басейни или плитки естествени резервоари за вода и ги източват от дъното. Имат дълбочина на потапяне до 5 - 8 м. Полезни са при източване на басейни или напояване на малки градини.
 • Сондажни помпи - тези водни помпи също се потапят във водния резервоар, но за разлика от обикновените потопяеми помпи имат много по-голяма дълбочина на потапяне във водата и могат да бъдат потапяни на дълбочина от 20 - 30 м. Тези помпи са изключително полезни при доставка на вода от дълбоки кладенци.
 • Градински помпи - този модел водни помпи са обикновено леки електрически машини със дълбочина на засмукване на водата от 5 до 8 м. и височина на водоподаване до около 15 - 20 м, а за някои от по-мощните модели и повече. Подходящи са за напояване на ливади, домашни градини и малки селскостопански площи.
 • Хидрофорни помпи - този модел помпи за вода се характеризират с наличието на съд за вода (хидрофор), където съхраняват резервни количества течност с обем между 20 и 40 л. По този начин те могат да подават вода, дори когато водоподаване от източника е прекъснало по някаква причина. Този модел помпи са много подходящи за направата на домашни системи за доставка на резервна вода в случай, че нормалното водоподаване спре. Хидрофорните помпи обикновено имат дълбочина на засмуква до  5 - 8 м. и височина на водния стълб до 10 - 15 м.
 • Бензинови помпи - това са най-често големи машини оборудвани с мощни 4-ри тактови двигатели. Този модел помпи се характеризират с голям дебит на подаваната вода. Обикновено имат дълбочина на засмукване от порядъка на 8 - 10 -12 м. и голяма височина на водния стълб (напора), почваща от 20 - 30 м. и стигаща при някои специални модели до невероятните 100 м. Бензиновите водни помпи са подходящи за напояване на големи градини и земеделски площи. Тези помпи работят с безоловен бензин и картерно масло. Ако се чудите "Каква помпа за поливане в селското стопанство да си купя" насочете се към този тип водни помпи.
 • Помпи за мръсна вода - или иначе казано траш помпи. Това са специални модели бензинови водни помпи, които могат да засмукват вода с наличие на твърди частици до някаква определена големина, това е така наречената мръсна вода. Те представляват скъпи машини подходящи за неща като източване на вода от замърсени строителни изкопи например. Другите им основни показатели се припокриват с тези на бензиновите водни помпи.
 • Дизелови помпи - притежават същите характеристики като бензиновите, но работят с дизелово гориво, което ги прави по-икономични. Обикновено тези помпи са по-скъпи от съответните бензинови.
 • Водни помпи работещи на газ - това са уреди, които също притежават характеристики близки до тези на бензиновите помпи, но работят с LPG, което ги прави изключително икономични при работа.

 

Предложенията ни в центробежни електрически помпи са подходящи, както за носене до вилата, така и за постоянно ползване, в къщата. Помпите са изработени от издръжливи материали, притежават мощни двигатели и въпреки това работят почти безшумно. Намерете своето практично и компактно решение сред предложенията ни в категория центробежни електрически помпи.

 

Разгледайте електрически помпи от най-висок клас производители, като:

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.