Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 53 228 продукта и наличност над 4 429 952 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
53 228 продукта в наличност.
4 429 952 Артикула.

Пяни полиуретанови

В магазини Баш Майстора ще откриете богато разнообразие от пистолетни и ръчни полиуретанови пяни от водещи производители на достъпни цени.

 

Флаконите с монтажна пяна се използват посредством специален пистолет към тях. Монтажната пяна представлява вид течност, съдържаща се във флакон под налягане с различен обем. След употреба изпръсканата течност от флакона, тя се разширява с бързи темпове на пенообразна маса и също така след това се втвърдява. Количеството на първоначално използваната пяна се увеличава впоследствие над 2 пъти като обем.

 

Монтажните пяни се използват за запълване или уплътняване на различни по вид и размер пукнатини в строителството, дома или навсякъде, където е необходимо. Те са често използвани и за монтаж на прозоречни рамки, каси и носещи конструкции, както и за уплътняване на врати и различни пространства на первази, тераси и други дъсковидни и плосковидни площи. Пяната може и се използва и като изолация на пространства около различни тръби, за уплътняване на панели и бетонни или друг вид трудни за достъп и плътни пространства.

 

Предимствата на пистолетните пяни е че, дебитът на използваната течност може да се контролира ръчно, в зависимост от натиска, който ще се приложи и посредством винта на пистолета. Друго предимството при тях, е че не се втвърдяват бързо при използването на пистолет, където са завити и затворени в цялостния механизъм. Така този тип пяни позволяват многократно използване в рамките на определен период от време, например около месец или максимум два месеца.

 

След използването на ръчната монтажна пяна и след втвърдяването й в последствие, образувания слой от нея има много добри топлоизолационни свойства и шумоизолационни свойства. Важно да отбележим, че тя не е електропроводима и може да се използва край електрически системи и проводници без проблем. Друго нейно предимство е, че формата, която е придобила след като се е втвърдила може да се отрязва и изглажда или променя по начин, който го налага. След като е нанесена монтажната пяна и е придобила нужната твърдост и вид може да се покрие с мазилка, лепило или друг вид материал за замазване.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.