Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 47 074 продукта и наличност над 4 563 908 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
47 074 продукта в наличност.
4 563 908 Артикула.
Подреди по
Резултати

Щрайхмуси

Във всяка дърводелска работилница или просто при обработване на детайли от дървесина задължителните операции са рязане, рендосване и пробиване. Съответно за всяка от тях има специализирани машини. Като започнем от абрихт машината, тя е дърводелска машина, с която се отнема част от повърхностния слой на дървесината, с цел получаване на равнина.


Обикновено на абрихта е работна горната част, която е и открита. Използва се за обработка на най-тясната част от дъската. Добре е частта, която остава неизползвана от вала да остава закрита от предпазител. Детайла който се обработва се движи по водач и най-често се подава ръчно в посока противоположна на режещия вал.
Щрайхмуса се използва за отнемане на част от материала, но вече по широчината на детайла.


Обикновено през него се прекарват всички детайли от един проект с цел уеднаквяването им - калибриране. Поради голямата площ която се обработва, щрайхмусите са с поемащи и помощни валове едностранно или двустранно на детайла. Веднъж подаден на входа детайла има само една цел и посока. Много е опасно ако има дефект в дървесината и се откърти парче или се сцепи дъска.


В повечето случаи работната част на абрихта е горната част на вала с ножовете, а при щрайхмуса е долната.
Абрихта реже и изправя обработваната страна на детайла. Щрайхмуса реже противоположната. Прави я успоредна на изходната. Обикновено първо се изправя детайла на абрихт, и после срещуположната страна се прави успоредна на изправената на щрайхмус. Ако нямаш щрайхмус пак можеш да си изправиш и срещуположната на абрихт, но нямаш гаранция, че ще са успоредни. Тоест детайла в единия край може да е по-дебел от другия.


При щрайхмуса е приложена класическата схема на едностранно рендосващ “щрайхмус”, при който валът с ножовете рендосва подаваната под него дъска. Тя лежи върху подвижен плот, като разстоянието между него и ножовете може да се регулира чрез едновременното въртене на четири разположени в краищата му винтове. Това позволява много точно задаване на дълбочината на рендосване и в крайна сметка получаване на повече на брой напълно еднакво дебели летви или дъски. Максималната дебелина на рендосване с щрайхмуса детайли е 160 mm. Това е дебелината на цяла греда, но пък позволява рендосване на кантовете на дъски до тази широчина. Широчината на рендосване е същата, както при абрихта.


Друго много голямо удобство е, че дъската се подава на ръка само докато вал с назъбена повърхност „я захапе“. След това движението й по време на рендосването се поема от самата машина при скорост от 5 mm/s. Работещият има грижата само да изчака и да поеме излизащата от другия край рендосана дъска.


В онлайн магазин “Баш Майстора” се предлага и комбинирана машина, която прави избора на професионалистите още по-лесен.
Предлаганите от нас щрайхмуси са идеални за всички майстори, целящи да изстискаме максимума от ограниченото си работно пространство. Тези професионални инструменти са леки на килограми, а големите работни маси позволяват прецизна и равномерна обработка на всяка положена заготовка. Всички модели в онлайн магазин “Баш Майстора” са сглобени от издръжливи материали и позволяват фина калибрация на дълбочината на рязане.


Щрайхмуси са често използвани, както при строителство, така и при ремонтни дейности. Електрически машини и щрайхмуси на склад, на водещи производители може да намерите в онлайн магазин “Баш Майстора” на следните марки:

  • DEWALT
  • FERVI
  • MAKITA
  • METABO

 

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях, без това да променя основните му параметри и характеристики. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.