Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 53 974 продукта и наличност над 4 412 269 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
53 974 продукта в наличност.
4 412 269 Артикула.

Силикони

Силиконът е органично-неорганичен полимерен материал (каучук) с течна, твърда или желеобразна консистенция. Той има много приложения. Най-често се използва като лепило, смазка или изолационен материал в строителството и машиностроенето.

Подобно на естествения каучук, силиконовият в първичното си състояние е мек и пластичен при стайна температура, но ще намали работата си, когато се отклонява от температурния диапазон 15 - 40 °C. Синтетичната каучукова-силиконова смола може да се смесва с естествен каучук, за да се получат смеси с различни свойства. След вулканизация със сяра те имат същите същите качества като вулканизирания естествен каучук. За да се подобрят експлоатационните му характеристики, към него при производството му се добавят и други съставки като ускорители и активатори на вулканизация, забавители , омекотители, пълнители и оцветители.

 

В категорията Силикони в онлайн магазина на „Баш Майстора“ ще откриете акрилни, ацетатни, за стъклопакети, заливни, неутрални, санитарни ацетатни и неутрални. Те са от водещи производители на достъпни цени.

 

Акрилните силикони служат за уплътнение на фуги и пукнатини. Характеризират се с лесно полагане, подходящи са за работа с тухли, бетон, камък, дървесина. Прикрепят се добре към мазилка, дърво, бетон, зидария.

 

Ацетатните силикони подсигуряват добра връзка с гладки основи (стъкло, емайл, порцелан, алуминий и др.). Използват се за уплътнение на ненатоварени фуги в интериора и връзки, подложени на високи температури, вграждане и залепване на стъкла и алуминиеви или керамични материали в мокри помещения (бани, мивки, душ кабини и др.). Не се препоръчват за уплътнение на ламарина.

 

Силиконът за стъклопакети играе роля на втора бариера в производството на стъклопакети. Препоръчва се там, където има силни ултравиолетови влияния. Слепва отлично към стъкло, керамика, лакирано дърво, различни пластмаси, PVC и др.

 

Заливният силикон е на база, предназначена за изработка на шаблони и калъпи, несложни форми и модели от гипсови и други макети.

 

Неутралният силикон се употребява за уплътнение на фуги от различни материали (дърво, камък, бетон, стъкло, керамика, метал и др.). Може да устои на метеорологични условия – дъжд, сняг, екстремни температурни промени. Не се препоръчва за глазирани материали.

 

Неутралният силикон 300 °C се използва за уплътнение на фуги от камък, керамика, метал, алуминий, цинк, месинг, повече видове пластмаси, изложени на високи температури, които трябва да се предпазят от корозия.

 

Санитарният силикон ацетат се използва за запечатване на стъклени, керамични и алуминиеви материали във влажни помещения. Има специална добавка, която предотвратява развитието на гъби и плесени в силикона.

 

Санитарният неутрален силикон се използва за уплътняване на фуги в бани, кухни, душ кабини, мивки, между керамични плочки. Отлично слепване към строителни материали (стъкло, алуминий, бетон, тухли, керамика, гипсокартон, метал, порцелан, стиропор и др.).

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.