Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 53 228 продукта и наличност над 4 428 257 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
53 228 продукта в наличност.
4 428 257 Артикула.
Подреди по
Резултати

Смесители

Смесителите и бетонобъркачките са подходящи за разбъркване на сухи, полусухи, лепливи и течни материали като бои, тежки и леки бетони. Със своята автономна работа, бетонобъркачките значително улесняват процеса в сравнение с използването на ръчен миксер за строителни смеси.

По този начин, те спестяват и много време на работниците и майсторите. Защото на ръка е изключително трудно смесите да се разбъркат и да придобият хомогенен вид. А бетонът трябва да бъде изключително добре смесен, за да може да се използва.

Но освен това, смесителите и бетонобъркачките спестяват изразходването на излишен материал. Изключително икономични. С тях можете да получите точно толкова бетон, колкото Ви е необходим за извършването на определена работа.

Друго голямо предимство на сместилите и бетонобъркачките са колелцата, които правят възможно пренасянето на сместа бързо и без използване на ръчна количка.

Всичко това прави смесителите и бетонобъркачките идеални за използване в строителството и довършителните работи и дори у дома за завършването на малки ремонти.

 

Какво трябва да знаете при избора на бетонобъркачки?

Много хора нямат търпението да се запознаят подробно с техническите характеристики на смесителите и бетонобъркачките. Те се интересуват единствено от цената, но така пренебрегват важни особености, които могат да повлияят на тяхната работа.

За да изберете правилните смесители и бетонобъркачки, трябва да обърнете внимание на:

•    Обем на резервоара.

Най-малките размери, обикновено са с обем на барабана около 120-130 литра. Те са достатъчни за малки ремонтни бригади и по-леки дейности като изграждане на огради или циментиране на малки пространства в двора и около къщата. По-големите бетонобъркачки, които се продават на пазара достигат размери до 350 и повече литра. Имайте предвид, че вместимостта на казана е около 85% от неговия пълен обем. Ако имате нужда от 150 литра бетонова смес, трябва да използвате бетонобъркачка с обем на резервоара от 190 литра.

•    Материал на казана.

Най-популярни са бетонобъркачките с PVC казан. Това се дължи на лесното почистване и поддръжка. Дори и засъхнал материал може да бъде отстранен сравнително безпроблемно чрез изчукване.  Съветваме Ви да почиствате резервоара на бетонобъркачките непосредствено след употреба. Така не просто ще улесните процеса, а и ще удължите експлоатационния срок на смесителите. Много от моделите, които ще откриете при нас се предлагат с метален или с PVC казан.

•    Възможност за разглобяване

Възможността за разглобяване на бетонобъркачките и смесителите е голямо удобство. Затова при нас можете да намерите бетонобъркачки от по-малките модели. Те лесно могат да бъдат разглобени и пренесени в лек автомобил.  Някои от смесителите с по-голям обем също могат да бъдат разглобявани с цел по-лесното им пренасяне и товарене в бус или камион.

•    Производителност.

Тя зависи от скоростта на зареждане резервоара на бетонобъркачката. Тъй като уредът може безпроблемно да работи, докато бива пълнен, сместа може да бъде готова минута-две след добавянето на последния материал. При ръчно зареждане от един човек, стандартната производителност на бетонобъркачките е между 1 и 3 кубични метра на час. Ако пълнещите са двама, тя може да нарасне до 4,5 куб.м. на час. Реалното време на един цикъл зареждане и разбъркване е около 5 минути.

•    Допълнителни удобства.

Тук става въпрос за екстри като теглич и пневматични колела, които са важни за лесното превозване на бетонобъркачката. Други удобства могат да бъдат редукторна кутия за лесно изсипване на сместа, докато машината работи, термозащита и голям въртящ момент на двигателя, защита от рестартиране при моментен токов удар. На пазара могат да се намерят и бетонобъркачки, които са с бензинов или дизелов двигател.

 

Какви смесители и бетонобъркачки можете да откриете при нас?

В онлайн магазин “Баш Майстора” ще откриете бетонобъркачки и смесители на някой от най-популярните производители на пазара - IMER MINIBETA, IMER ROLLBETA, IMER SYNTESI, LIMEX MB и други,
Имайте предвид, че за определени материали може да е по-добър вариант да изберете ръчен миксер за строителни смеси. Ако не сте сигурни дали да изберете бетонобъркачка или миксер и кой продукт е оптимален за Вашата дейност, не се колебайте да ни потърсите. Нашите специалисти ще Ви дадат нужните съвети и ще Ви асистират в подбора на правилната техника за Вашите нужди!

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.