Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 50 235 продукта и наличност над 4 359 236 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
50 235 продукта в наличност.
4 359 236 Артикула.
Подреди по
Резултати

Такери електрически

Електрическите такери често влизат в употреба не само на професионалисти, но и на любители в сферата на домашните ремонти. Такерите са незаменим инструмент с широко приложение в мебелната промишленост, тапицерството, дърводелството, строителството и ремонтната дейност. Те се използват за ударно забиване на пирони или скоби, а комбинираните модели – и за двете. Предлаганите в онлайн магазин „Баш Майстора“ такери са идеални за тапициране, окабеляване и други дейности.

 

Електрическият такер има различно устройство в сравнение с механичния. При него и използването му не се изисква да се влагат почти никакви усилия, достатъчно е само да се натиска бутона за старт на работа. Скоростта при този вариант на машина, позволява да се работи с по-плътни и твърди материали и гарантира надеждно закрепване и забиване.

 

Според функционални особености на такера, може да се използват такери за фиксиране на кабели, опаковъчни телбодове, за специални V-образни скоби. Има и такери за работа с обикновени скоби, за други видове работи. Има и видове такери с пирони. Налични са варианти с които могат да поставят и капси.

Основен  показател при такерите е силата на удара. Разбира се, силата на удара на пневматичния телбод ще бъде по-висока от тази на електрическия и още повече, от тази на механичния.


Повечето такери, позволяват използване на скоби с различна дължина, например от 4 до 12 мм. Дължина на скобите и съответно силата на удара са свързани и с материала, с който можем да работим с дадения такер. Голямата сила на удара позволява да се работи с твърди материали.

 

Професионалният такер на електричество, работи благодарение на мощна пружина. Връзката от електрическата мрежа, което гарантира, че инструментът работи през целия период. Преди работа инструментът трябва да се зареди. За целта е предвидена специална касета за списания, в която се поставят скоби или пирони. Всеки модел има различен тип скожи и системата за зареждане е малко по-различна. Във всеки случай, скобите се продават в опаковки от 1000-5000 броя. В касетата се вмъква от 80 до 100 броя.

 • Предимства на електрическите такери:
 • не са необходими физически усилия;
 • скоростта на работа е много по-висока;
 • устройство с достатъчно висока мощност.

 

 • Недостатъци на електрическите такери:
 • постоянно се изисква източник на електроенергия;
 • ограничен от дължината на електрическия проводник;


Важно е преди започване на работа да проверите, дали твърдостта на повърхностите, през които ще бъдат забивани пирони, е в рамките на допустимата за инструмента.


Уредите разполагат различни настройки и защити при забиване:

 • регулиране на дълбочина на забиване;
 • две скорости на подаване на пирона;
 • блокировка на удара при липса на пирони;
 • лесно почистване при случай на засядане, на гвоздей.


В онлайн магазин „Баш Майстора“ можете да закупите електрически такери и други инструменти, които са подходящи както за професионалисти в сферата на ремонтите, така и за битова употреба. На ваше разположение са марките:

 • METABO
 • BOSCH
 • NOVUS

 

Направете своя избор или вижте актуалните промоции с отстъпка от цената на закупена стока.

Възползвате се и от безплатна доставка за поръчки на стойност над 99 лв.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.