Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 56 604 продукта и наличност над 4 316 118 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
56 604 продукта в наличност.
4 316 118 Артикула.

Чукове

Чукът е инструмент, предназначен да удря обект с цел да го премести, деформира или намести. Често се употребява за забиване на пирони, наместване на различни части и разрушение на обекти. Обикновено чуковете се изработват за специални цели, поради което формата им е различна. Те имат дръжка и глава, като центърът на тежестта е близо до главата. За направата на обувки се използват специален тип извити чукове. Тежките ръчни чукове се използват за забиване на колове. В древността чуковете са били изработени от твърди камъни, а по-късно са били оборудвани с дървени дръжки. Днес инструментът е предназначен за конкретна работа и съществува в много варианти. В продуктовата ни листа можете да намерите различни видове чукове – бойни, гумени, дървени, зидарски, каменарски, кофражни, пластмасови, шлосерски, чукове за ламинат, чукове за шлака, чукове кози крак.

 

Бойните чукове са изработени от закалена инструментална стомана. Изработени са в съответствие със стандарт D / DIN 1041. Фибростъклото е с дръжка от полиамид.

 

Гумените чукове са предназначени за дейности, при които съществува опасност от нараняване на повърхността на обработвания материал. Те са основен помощник за подравняване и напасване на плочки при полагането им. Намират широко приложение предимно в строителството за довършителни работи като полагане на подови плочки, стенни и тротоарни плочи, павета, огнеупорни тухли при облицовка на камини и др. Гумените чукове се използват в тенекеджийството за монтаж на покривни ламарини, улуци или за ремонт на ламарини при автотенекеджийството, както и за монтаж на дограма и навсякъде, където е необходимо да се пази повърхността от нараняване.

 

Дървените чукове са изработени от твърда дървесина и се използват при ръчна обработка на дърво или камък за избиване на длето или забиване на клинове. Изключително са здрави и устойчиви.

 

Чукът за ламинат е уред 3 в 1 за свободно закрепване на ламинат и паркет без чук, блок за рязане и издърпване на перваза. Може да се използва в посока на натискане или дръпване. Комбинира сила и контрол в един безопасен и ергономичен продукт.

 

Чукът за шлака за електрически заварчици е специален инструмент с необичайна форма на главата, осигуряваща по-удобна работа. Използва се за чукане на шлаката и металните пръски, образувани по време на заваряване. Отличава се с изключителна здравина и е подходящ при големи натоварвания.

 

Зидарските чукове са със закалена глава от въглеродна стомана, отличаваща се със здравина и издръжливост за тежка работа. Имат широка повърхност на главата с място за изваждане на пирони. Ергономичната дръжка с гумирана повърхност е за по-добър захват и безопасна работа.

 

Каменарският чук е изработен от специална инструментална стомана и е с дървена дръжка.

 

Чукът кози крак е изработен от закалена инструментална стомана. Антивибрационната дръжка е за по-добър захват и безопасна работа. Каналът с магнит позволява задържането на пирони с различна дължина.

 

Кофражният чук е здрав и надежден инструмент, необходим на всеки един кофражист, строител или майстор на покриви. Работната част при него е със сложна форма – едната част на главата е правоъгълна, другата – удължена и заострена. Някои кофражни чукове от едната страна са кози крак, на други пък главата е намагнетизирана с цел по-лесно придържане на пироните.

 

Пластмасовите чукове със силиконова или пластмасова глава предимно се използват за изравняване на деформирани метални повърхности по метода на изчукването. Те също така намират широко приложение и при монтаж на дограма.

 

Шлосерските чукове са едни от най-често използваните – в строителството, дърводелството, бита и др. Предназначението им е за забиване на пирони, сгъване на метални листове и т.н. Обикновено са с неголеми размери, като работната им част е леко изпъкнала, така че при удар по метални или други твърди детайли главата да не се поврежда.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.