Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 933 продукта и наличност над 3 911 065 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 933 продукта в наличност.
3 911 065 Артикула.

Чукове

Чукът е инструмент, предназначен да удря обект с цел да го премести, деформира или намести. Често се употребява за забиване на пирони, наместване на различни части и разрушение на обекти. Обикновено чуковете се изработват за специални цели, поради което формата им е различна. Те имат дръжка и глава, като центърът на тежестта е близо до главата.

 

За направата на обувки се използват специален тип извити чукове. Тежките ръчни чукове се използват за забиване на колове. В древността чуковете са били изработени от твърди камъни, а по-късно са били оборудвани с дървени дръжки. Днес инструментът е предназначен за конкретна работа и съществува в много варианти.

 

Видове чукове

 

В продуктовата ни листа можете да намерите различни видове чукове – бойни, гумени, дървени, зидарски, каменарски, кофражни, пластмасови, шлосерски, чукове за ламинат, чукове за шлака, чукове кози крак и други.

 

Бойните чукове са изработени от закалена инструментална стомана. Изработени са в съответствие със стандарт DIN 1041. Фибростъклото е с дръжка от полиамид.

 

Гумените чукове са предназначени за дейности, при които съществува опасност от нараняване на повърхността на обработвания материал. Те са основен помощник за подравняване и напасване на плочки при полагането им.

 

Дървените чукове са изработени от твърда дървесина и се използват при ръчна обработка на дърво или камък за избиване на длето или забиване на клинове. Изключително са здрави и устойчиви.

 

Зидарските чукове са със закалена глава от въглеродна стомана, отличаваща се със здравина и издръжливост за тежка работа. Имат широка повърхност на главата с място за изваждане на пирони.

 

Каменарският чук е изработен от специална инструментална стомана и е с дървена дръжка.

 

Кофражният чук е здрав и надежден инструмент, необходим на всеки един кофражист, строител или майстор на покриви. Работната част при него е със сложна форма – едната част на главата е правоъгълна, другата – удължена и заострена.

 

Пластмасовите чукове със силиконова или пластмасова глава предимно се използват за изравняване на деформирани метални повърхности по метода на изчукването. Те също така намират широко приложение и при монтаж на дограма.

 

Тенекеджийските чукове са изключително удобни и лесни за употреба. Използват се във всички сфери на индустрията и са широко разпространени в бита.

 

Чукът за ламинат е уред 3 в 1 за свободно закрепване на ламинат и паркет без чук, блок за рязане и издърпване на перваза. Може да се използва в посока на натискане или дръпване. Комбинира сила и контрол в един безопасен и ергономичен продукт.

 

Чуковете за цепене на дърва са подходящи за цепене на окастрени стволове и такива с малко клони, за цепене на дълга и твърда дървесина, както и за поваляне с използване на клин.

 

Чукът за шлака е специален инструмент с необичайна форма на главата, осигуряваща по-удобна работа. Използва се за чукане на шлаката и металните пръски, образувани по време на заваряване.

 

Чукът кози крак е изработен от закалена инструментална стомана. Антивибрационната дръжка е за по-добър захват и безопасна работа. Каналът с магнит позволява задържането на пирони с различна дължина.

 

Стоманените чукове имат полиуретаново PVC покритие, което не позволява да се повредят обработвания материал и инструмента.

 

Шлосерските чукове са едни от най-често използваните – в строителството, дърводелството, бита. Предназначението им е за забиване на пирони, сгъване на метални листове и други.

 

Защо да изберете чук от Bashmaistora.bg?

 

Разнообразие и детайлно описание – подбрали сме чукове, като всяко едно предложение е с детайлно описание и информация на техническите параметри.

 

Утвърдени производители и промоционални цени – направили сме подбор на доказани производители с богат опит и сериозно покритие на пазара, като също така предлагаме на нашите клиенти преференциални цени на голяма част от артикулите си.

 

Гаранция и бърза доставка – повечето от предложенията ни са с бърза доставка.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.