Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 910 продукта и наличност над 3 932 309 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 910 продукта в наличност.
3 932 309 Артикула.
Подреди по
Резултати

Бензинови тримери

Бензиновите тримери са по-мощни от електрическите. Работят без кабели и нямат ограничение по отношение на площта, която ще бъде обработвана с тях. С тях можете да спестите време и усилия, особено ако имате голяма градина и искате да бъде винаги безупречна.

 

Бензиновите коси могат да се справят отлично с подрязването на тревни растения около стените. Подходящи са и за финото оформяне на тревата по краищата и там, където косачката не може да достигне. Това обаче е валидно само за накрайниците с корда.

 

Препоръчваме Ви да изберете бензинов тример със стоманен нож за окосяване на по-големи площи. Този вид нож се справя с по-дебела тревна растителност. Могат да се използват за разчистване на изоставени дворове, където има бурени и плевели с дебели стъбла.

 

Във всички случаи с моторната коса можете да се справите бързо с окосяването на голям терен. Необходим е само един цикъл на махане наляво и дясно с малки крачки, вървейки напред. А след това е необходимо единствено да повторите тези движения.

 

Моторните тримери се предлагат с два типа двигатели – двутактови и четиритактови. При първите бензинът трябва да бъде смесен с малко моторно масло за такъв тип двигатели. Разбира се, за да го направите правилно, трябва да следвате инструкциите на производителя.

 

Как да изберем точния за нас бензинов тример?

 

Има различни елементи, които са изключително важни при избора на бензинова коса. От тях зависи качеството на работа на самия инструмент.

 

 • Ръкохватка

 

От нейния тип зависи нормалната и безпроблемна работа с бензиновата коса. Препоръчваме Ви да заложите на широки ръкохватки. Те са по-удобни за държане и използване. Позволяват правене на по-лесни полукръгови движения и ще Ви осигурят по-голям комфорт при работа.

 

 • Окомплектовка

 

Преди да закупите избраната бензинова коса, трябва да проверите какви части и аксесоари са включени в комплекта. Например дали има препаска или самар, глава за корда, нож за косене и други.

 

 • Размер на кордата

 

При мощните бензинови тримери имате възможност да изберете каква корда да използвате – тънка или дебела. Дебелите корди са по-издръжливи и устойчиви във времето. В някои случаи тънката корда ще спомогне за по-ефективното и прецизно рязане на тревата. Тук е важно да намерите точната корда за трева и растителност. Обърнете внимание, че обикновено отнема няколко опита преди да откриете точната корда.

 

Предимства на бензиновите тримери

 

 • Те са портативни и леки за ръчна работа. Съществуват варианти с презрамки. При тях част от тежестта на уреда се прехвърля върху тялото и така стават по-комфортни за употреба.
 • Икономични са поради малката мощност на двигателя и отделят малко вредни емисии и миризми.
 • Имат различни видове приставки, разширяващи функционалността им. Например, подобни машини могат да се превърнат и в храсторези.
 • Използват се за окосяването на малки до средни по големина терени.
 • Не са зависими от електричеството и работят дори на места без електроснабдяване.

 

Какви бензинови коси можете да откриете при нас?


В онлайн магазин Баш Майстора ще откриете надеждни машини с изключителна маневреност, ергономични дръжки и с мощни моторни двигатели. Те са съобразени с европейските норми за отделяне на вредни емисии в атмосферата.

 

Предлаганите при нас бензинови тримери имат различен обем на двигателя в диапазон от 24.5 cm3 до 54 cm3. Направете своя избор от утвърдени производители на изгодна цена и гаранция до 3 години:

 

 • HONDA
 • HUSQVARNA
 • REM Power
 • STIHL
 • HIKOKI
 • RAIDER.
Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.