Заповядайте на "Ден на отворените врати на Milwaukее" в магазин Баш Майстора в град Варна на 14.06.2024 г. (Петък) от 9:00 до 16:00 часа. Ще има демонстрации, подаръци и много полезна информация! Научете повече
Заповядайте на "Ден на отворените врати на Milwaukее" в магазин Баш Майстора в град Варна на 14.06.2024 г. (Петък) от 9:00 до 16:00 часа. Ще има демонстрации, подаръци и много полезна информация! Научете повече
Подреди по
Резултати

Строителни каски

Строителните каски са задължително предпазно средство – необходим елемент от екипировката на всеки участник в строително-монтажните работи и процеса на строителство с цел предотвратяване на инциденти. Основната им функция е предпазване от удар, но могат да послужат и за защита на лицето, скалпа, врата и раменете от капки и пръски.

 

Травмите и нараняванията на главата, които могат да се получат при инцидент, са едни от най-опасните, които човек може да получи по време на работа. Те могат да доведат до сериозни увреждания на мозъка, черепа и гръбначния стълб, които често пъти се оказват и фатални за човешкия живот.

 

Характерни особености на строителните каски

 

Често в случай на инцидент на строителната площадка носенето на каска предотвратява или облекчава травмите и уврежданията на главата.

 

Няколко са основните характерни особености на предпазните каски, които гарантират предпазване и защита. Каските се характеризират с твърда черупка, която е изработена от много здрава пластмаса и издържа на силни удари. От вътрешната страна на всяка каска се намира система от ремъци, обхващаща главата, която действа като абсорбатор на енергията от удара.

 

Някои каски служат също за изолатор от токов удар. Гарантирането на безопасност е задължително, както и носенето на предпазни строителни каски от всички посетители и присъстващи на строителната площадка. Тук е важно да отбележим, че носенето на строителна каска не осигурява на работниците достатъчна сигурност, както и застраховка срещу травми на главата. Каските са предпазни средства за безопасност, които имат максимален ефект при комбинация от спазване на проведените правила за безопасни условия по време на работа – спазване на проведен инструктаж, сигнализация и професионален подход.

 

Как да изберем правилно строителна каска?

 

Изборът на подходяща строителна каска е много важен, за да избегнем травми и наранявания на главата, работещите на обекта трябва да бъдат снабдени с каски, съобразени с тяхната индивидуалност и предпочитания.

 

Каските трябва да прилягат добре на главата и да са удобни, както и да са подходящи за типа на извършваната дейност. Идеалната каска трябва да е с добре подбран размер на пластмасовата черупка, както и с лесни за настройване пристягащи ленти за главата и ленти под брадичката.

 

Каишките под брадата, познати още като подбрадник, при някои модели трябва да са изработени от материали, които не предизвикват дразнене на кожата и да са снабдени с гладка и лесна за откопчаване тока, която не се впива или убива. При изборът на каска от съществено значение е съвместимостта й с извършваната работа. Основното изискване за всяка каска е тя да не затруднява извършването на работата.При стандартните бетонови, армировъчни, монтажни и зидарски работи най-подходяща е каската с козирка. При геодезични измервания и технически надзор или издигане на скеле за предпочитане е каската да бъде без козирка или ако има козирка – тя да бъде малка, за да не ограничава видимостта. При работа на голяма височина и при силен вятър, както и при работи, свързани с често или продължително гледане нагоре, е задължително каските да бъдат оборудвани с каишките за под брадата.

 

Различната конструкция на каските ги прави подходящи за различни приложения. Някои модели са с намалени или олекотени козирки, а при други са предвидени точки за прикрепване на допълнителни предпазни средства като защитни очила против прах или маски за лице. Винаги конструкцията и дизайна на каската трябва да позволява удобно носене, за да гарантира дълготрайно изпълнение на предпазните функции.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.