Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 58 154 продукта и наличност над 4 132 432 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
58 154 продукта в наличност.
4 132 432 Артикула.
Подреди по
Резултати

Строителни каски

В категория каски в онлайн магазин Баш Майстора ще откриете висококачествени строителни каски от водещи производители на достъпни цени. Моделите, които предлагаме са изработени от висококачествени материали - HDPE (полиетилен с висока плътност) и полиамид и висока степен на защитеност – четири или шест точково закрепване. Някои от тях, разполагат и със защита от токов удар.


Защитните каски от своя страна са задължително предпазно средство - необходим елемент от екипировката на всеки участник в строително-монтажните работи и процеса на строителство с цел предотвратяване на инциденти. Основната им функция е предпазване от удар, но могат да послужат и за защита на лицето, скалпа, врата и раменете от капки и пръски. Травмите и нараняванията на главата, които могат да се получат при инцидент са едни от най-опасните, които човек може да получи по време на работа. Те могат да доведат до сериозни увреждания на мозъка, черепа и гръбначния стълб, които често пъти се оказват и фатални за човешкия живот.  

 

Често в случай на инцидент на строителната площадка носенето на каска предотвратява или облекчава травмите и уврежданията на главата. Няколко са основните характерни особености на предпазните каски, които гарантират предпазване и защита. Каските се характеризират с твърда черупка, която е изработена от много здрава пластмаса и издържа на силни удари. От вътрешната страна на всяка каска се намира система от ремъци или отливка, обхващаща главата, която действа като абсорбатор на енергията от удара.

 

Някои каски служат също за изолатор от токов удар. Гарантирането на безопасност е задължително, както и носенето на предпазни строителни каски от всички посетители и присъстващи на строителната площадка. Тук е важно да отбележим, че носенето на строителна каска не осигурява на работниците достатъчна сигурност, както и застраховка срещу травми на главата. Каските са предпазни средства за безопасност, които имат максимален ефект при комбинация от спазване на проведените правила за безопасни условия по време на работа - спазване на проведен инструктаж, сигнализация и професионален подход.

 

Изборът на подходяща строителна каска е много важен, за да се избегнат травми и наранявания на главата, работещите на обекта трябва да бъдат снабдени с каски, съобразени с тяхната индивидуалност и предпочитания.

 

Каските трябва да прилягат добре на главата и да са удобни, както и да са подходящи за типа на извършваната дейност. Идеалната каска трябва да е с добре подбран размер на пластмасовата черупка, както и с лесни за настройване пристягащи ленти за главата и ленти под брадичката.

 

Каишките под брадата, познати още като подбрадник при някои модели трябва да са изработени от материали, които не предизвикват дразнене на кожата и да са снабдени с гладка и лесна за откопчаване тока, която не се впива или убива. При изоборът на каска от съществено значение е съвместимостта й с извършваната работа. Основното изискване за всяка каска е тя да не затруднява извършването на работата.

При стандартните бетонови, армировъчни, монтажни и зидарски работи най-подходяща е каската с козирка. При геодезически измервания и технически надзор или издигане на скеле за предпочитане е каската да бъде без козирка или ако има козирка – тя да бъде малка, за да не ограничава видимостта. При работа на голяма височина и при силен вятър, както и при работи, свързани с често или продължително гледане нагоре е задължително каските да бъдат оборудвани с каишките за под брадата.

 

Различната конструкция на каските ги прави подходящи за различни приложения. Някои модели са с намалени или олекотени козирки, а при други са предвидени точки за прикрепване на допълнителни предпазни средства като защитни очила против прах или маски за лице. Винаги конструкцията и дизайна на каската трябва да позволява удобно носене, за да гарантира дълготрайно изпълнение на предпазните функции.

 

В магазини Баш Майстора ще откриете каски с марка:

  • BOSCH
  • IVARS
  • MSA
Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.