Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 53 228 продукта и наличност над 4 428 257 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
53 228 продукта в наличност.
4 428 257 Артикула.
Подреди по
Резултати

Електрически триони

Трионите с електрическо захранване имат редица предимства. Те намират широко приложение в градска среда и големи населени райони. Идеални са за използване от домашни майстори и професионалисти при работа в градината или двора, където разстоянията до електрическия контакт не са големи.

Но освен това, електрическите триони са подходящи за сферата на строителството и дърводелството. С тях можете бързо и лесно да нарежете греди, бичмета и дъски, които да се използват при направа на кофражи и носещи конструкции на покриви.

 

Някой хора се притесняват, че осигуряването на захранване на електрическия трион би представлявало голям порблем. Но това не е така, защото на пазара се предлагат макари с дължина на кабела 50 метра. Това дава възможност да работите без проблем с електрическия трион, където и да сe намирате.

 

Освен това, все по-разпространени в строителството са и генераторите. Те са не само компактни, но и могат да осигурят големи мощности за извършване на всякакви дейности.

 

Мощността на електрическите триони е в диапазона от 550 W до 2400 W. Тя и качествата верига, им дават възможността да се справят с лекота с всяка задача за рязане и оформяне.

 

Какви са предимствата на електрическите триони?

 

Днешно време проблема с шума е много актуален и притеснява все повече хората в градовете..


Най-големият плюс на този електрически триони е, че отделят по-малко шум. Така можете да режете дърва за огрев пред гаража си, без да пречите на околните.

 

Електрическите триони не отделят газове и нивото на излъчваните вибрации е по-ниско. Те са значително по-леки и надеждни. Това е благоприятно за работещите с тях, защото те натоварват ръцете по-малко. Може да се използват и от обикновени градинари, за да подрязват малки клони в дворното пространство.

 

Сравнявайки ги с бензиновите, електрическите триони изпъкват с по-ниските разходи. При тях е по-ниска не само цената на уреда, но и експоатационните разходи. Друга разлика е, че се обслужват по-лесно, по-рядко се повреждат в сравнение с двигателя с вътрешно горене.

 

Поддръжкате е ключов фактор, защото позволява на собствениците им да отделят по-малко средства за поддръжка на електрическия трион. По тази причина, този инструмент е предпочитан за малки стопанства, където се използват по-рядко.

 

Какво е характерно за електрическите триони?

 

Характерно за електрическите триони е, че имат висока скорост на движение на веригата до 13 m/s. Съчетайвайки я с малка широчина на режещите звена, гарантира високата скорост на рязане на машината.

 


Трионите имат система с резервоар и помпа за смазване на веригата, като маслото се подава под налягане в канала на шината.

 

Електрическите триони имат предпазен щит. Той мигновено преустановява движението на веригата в случай, че възникне обратен удар. Машината отскача нагоре, щитът опира в ръката, която държи предната ръкохватка, премества се напред и включва аварийната спирачка.

 

Електрическите триони имат и предпазител, който изключва захранването при претоварване вследствие заклинване на веригата.

 

Повечето модели имат специална спирачна система. Тя спира движението на веригата за по-малко от секунда след отпускане на пусковия бутон без значение, че моторът на двигателя все още продължава да се върти. В предния край на кутията на двигателя се намира гребен с остри зъби. Неговата задача е сигурно да задържа  дървото, което се реже.

 

Какви електрически триони можете да откриете при нас?

 

Желаете Вашата нова резачка да е надеждна и с изгодна цена? В онлайн магазин „Баш Майстора“ можете да откриете голямо разнообразие от електрически триони. Те имат дължина на шината от 15 см до 45 см. Това ги прави подходящи за разнообразни дейности в сферата на обработката и рязане на дървен материал.

 

Заложили сме на висококачествени модели, произведени от лидерите на пазара:

  • BOSCH
  • HIKOKI
  • MAKITA
  • STIHL
  • BLACK&DECKER
  • RAIDER

 

С тях рязането и оформянето на дървесни клони и дървета ще се превръне в лесна задача. Балансираната им конструкция и малкото тегло позволяват висока прецизност при хоризонтално и вертикално рязане. А прозрачните показатели на маслените резервоари Ви помагат да запазите техниката в добро състояние за дълго време.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.