Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 53 228 продукта и наличност над 4 424 289 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
53 228 продукта в наличност.
4 424 289 Артикула.

Уплътнители

Основният проблем във всички съществуващи и нови сгради е присъствието на множество фуги и отвори, които трябва да бъдат изолирани и уплътнени. В сравнение с миналото, днес има все повече материали за ползване в строителството – тухли, бетон, стъкло, плочки, дърво, стомана, PVC и пластмаси и др. Всички те имат различна степен на свиване и разширяване, които са причинени от механичните сили. Техните стойности са важни под влиянието на атмосферните условия – топлина, студ, дъжд, ултравиолетови лъчи и др. Уплътнителите са планирани да издържат на тези движения и да осигуряват херметически уплътнения. Трябва да отговарят на две основни изисквания – добро сцепление към материала, върху който се полага, за да може медиумът, срещу който се извършва уплътняването, да не може да прониква между строителния компонент и уплътняващия материал.

 

В категорията Тефлонови ленти в онлайн магазин „Баш Майстора“ може да намерите тефлонови ленти с отлични изолационни свойства на разумни цени.

 

Познати още като изолационни, лентите са решение за уплътняване на резби при тръбни връзки при изграждане на ВиК инсталации. Чрез тях се осигурява надеждна връзка между различните части на ВиК системата, като по този начин се елиминира появата на нежелани течове. Те се характеризират с висока еластичност, която позволява проникване в улеите на резбата, както и способност да издържат на големи температурни амплитуди. Устойчиви на корозионно въздействие, те не влизат в реакция с други вещества, което ги прави предпочитани за изолация при водни инсталации за питейна вода или системи, работещи с етиленгликол.

 

Битумните уплътнители са най-актуалните материали при ремонт на покриви. Има добра адхезия към мокри повърхности, не се изисква грунд. Прикрепва и към ламарина, мед, алуминий, месинг, керамика, бетон, керемиди, мазилка и др. Битумният уплътнител не се разтваря във вода. Поради голямата си еластичност не може да се боядисва и не е подходящ за работа при ниски температури. Използва се за бързи ремонти на пукнатини, дупки и повреди по покриви, при уплътняване на пукнатини, улуци и фуги между бетон, мазилка, ламарина и др. Непригоден е за лепене и уплътняване на полиуретан и стиропор.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.