Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 68 169 продукта и наличност над 4 065 705 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
68 169 продукта в наличност.
4 065 705 Артикула.

Силикони и акрили

Силиконът е смесен органично-неорганичен полимерен материал (каучук) с течна, твърда или желеобразна консистенция. Най-често се използва като лепило, смазка или изолационен материал в строителството и машиностроенето.

 

Особености на силикона

 

Подобно на естествения каучук, силиконовият е мек и пластичен в първичното си състояние при стайна температура, но ще намали работата си, когато се отклонява от температурния диапазон 15-40°C.

 

Синтетичната каучукова силиконова смола може да се смесва с естествен каучук, за да се получат смеси с различни свойства. След вулканизация със сяра те имат същите качества като вулканизирания естествен каучук. За да се подобрят експлоатационните му характеристики, към него при производството му се добавят и други съставки като ускорители и активатори на вулканизация, омекотители, пълнители, оцветители и други.

 

Видове силикони, които ще откриете в магазини „Баш Майстора“

 

Акрилните силикони служат за уплътнение на фуги и пукнатини. Характеризират се с лесно полагане, подходящи са за работа с тухли, бетон, камък и дървесина.

 

Ацетатните силикони подсигуряват добра връзка с гладки основи. Използват се за уплътнение н ненатоварени фуги в интериора и връзки, подложени на високи температури, вграждане и залепване на стъкла и алуминиеви или керамични материали в мокри помещения.

 

Силиконът за стъклопакети играе роля на втора бариера в производството на стъклопакети. Препоръчва се там, където има силни ултравиолетови влияния.

 

Заливният силикон е на база, предназначена за изработка на шаблони и калъпи, несложни форми и модели от гипсови и други макети.

 

Неутралният силикон се употребява за уплътнение на фуги от различни материали – дърво, камък, бетон, стъкло, керамика, метал и други.

 

Неутралният силикон 300°C се използва за уплътнение на фуги от камък, керамика, метал, алуминий, цинк, месинг, повече видове пластмаси, изложени на високи температури, които трябва да се предпазят от корозия.

 

Санитарният силикон ацетат се използва за запечатване на стъклени, керамични и алуминиеви материали във влажни помещения. Има специална добавка, която предотвратява развитието на гъби и плесени в силикона.

 

Санитарният неутрален силикон се използва за уплътняване на фуги в бани, кухни, душ кабини, мивки, между керамични плочки. Отлично слепва към строителни материали – стъкло, алуминий, бетон, тухли, керамика, гипсокартон и други.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.