Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 933 продукта и наличност над 3 911 064 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 933 продукта в наличност.
3 911 064 Артикула.

Лични предпазни средства и работно облекло

В категория предпазни средства в онлайн магазин Баш Майстора ще откриете огромно разнообразие от лични предпазни средства на достъпни цени.

 

Предпазните средства са задължителна част от защитата на човек по време на работа и се делят на: средства за дихателна защита, защита на слуха, защита на главата (каски и противоударни шапки), защитни очила и щитове, височинна защита, работно облекло, обувки, аксесоари и други.

 

Строително-ремонтните и монтажните работи са съпроводени с неизбежни рискове за здравето и безопасността на работниците, затова използването на лични предпазни средства не е по желание, а е задължително. Употребата на предпазни средства е изключително важна при работа в среда с риск от поява на инциденти, какъвто е строителната площадка, както и при работа с опасни материали.

 

Предпазните средства трябва да отговарят на нормите и изискванията за осигуряване на безопасността и опазване на здравето на работещите. Предпазните средства служат за защита от рисковете и трябва да отговарят на условията на съответното работно място. Те трябва да бъдат съобразени с ергономичните изисквания и здравословното състояние на работещите, които ги използват.

 

Предпазните средства се използват, когато са налице непрекъснати опасности, при възможност за възникване на опасности и при възникване на аварии, катастрофи, бедствия и т.н. Тук е важно да отбележим, че предпазните средства не елиминират риска от поява на инциденти, а помагат за смекчаване на обстоятелствата, касаещи евентуални нежелани или дори фатални последствия.

 

Изборът на лични предпазни средства далеч не е лесна задача, затова трябва да се вземат в предвид резултатите от направената оценка на риска, както и направените препоръки от Службата по трудова медицина.

 

В магазини Баш Майстора ще откриете следните лични презпазни средства:

 

 • Aнтифони, предпазващи от вредното въздействие на шума.
 • Дъждобрани, предпазващи дрехите и тялото сухи при лоши атмосферни условия, като дъжд, сняг, влага и вятър по време на работа или разходка в планината например.
 • Електрически одеяла за отопление над раменете, около кръста или използващи се като одеяло.
 • Сигнални жилетки, познати още като светлоотразителни жилетки, използващи се на места, където има рискове свързани с намалена видимост или липса на видимост от разстояние.
 • Защитни маски, използващи се при заплаха от проникване на частици, застрашаващи живота и здравето в дихателната система.
 • Каски за строително-монтажните работи и процеса на строителство с цел предотвратяване на инциденти.
 • Строителните кокили за бързо достигане до високи стени и тавани.
 • Обезопасителни колани за работа на голяма височина или в ограничено пространство, например в кладенец, предпазващи от случайно падане и получаване на травми.
 • Обезопасителни колани за товари за укрепването на товари, които са изработени от здрави материали, със сигурно свързване на елементите помежду си.
 • Ластици за багажник за надеждното укрепване на превозвания багаж в автомобила.
 • Ленти обезопасителни - сигнално-маркировъчни ленти за обезопасяване на терени – подове, стълби и стени, характеризиращи се с много силно залепване към гладки и неравни повърхности.
 • Маски и шлемове за заваряване, предпазващо най-уязвимата част от човешкото тяло - лицето, от горещината, искрите, ултравиолетовите и инфрачервените лъчения.
 • Работни наколенки, използващи се за защита на краката по време на работа с цел предпазване на колената от нараняване и редуциране на натоварването. 
 • Предпазни очила за защита на очите от попадане на твърди частици, пръски от течности, прах, газове и електромагнитно излъчване с различна дължина на вълната: инфрачервено, лазерно, ултравиолетово, видима светлина и други по време на работа.
 • Предпазни престилки, които не само предпазват дрехите от намокряне или замърсяване, но често защитават и от изгаряния, наранявания, и случайни попадения на малки твърди частици, летящи с висока скорост и т.н.
 • Работни обувки и ботуши, предпазващи и защитаващи краката от инциденти на работното място като падащи предмети, мазилка и други.
 • Работно облекло, предпазващо от всякакви външни въздействия и увреждания по време на работа - работни грейки и елеци, работни панталони, работни тениски и блузи, работни якета и суичъри.
 • Сигнални колчета за строителна и пътна сигнализация, предназначени за обозначаване и сигнализация за препятствия и опасни зони с цел предотвратяване на аварии.
 • Шапки – летни и зимни, както и противоударни.
Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.