Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 70 229 продукта и наличност над 5 674 433 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
70 229 продукта в наличност.
5 674 433 Артикула.
1 2
Подреди по
Резултати
1 2
1 2

Електрически бормашини

Електрическата бормашина или още известна в разговорния език като "дрелка"е надежден инструмент, който е сред най-предпочитаните за професионални и домашни майстори. Може да се използва за пробиване на дупки в метал, дърво, бетон и камък, завиване и развиване на винтове, както и за шлайфане и оформяне на определени детайли.

 

Едно от най-големите предимства на уреда е, че е подходящ за работа с различни повърхности и материали.

 

Как да направим правилен избор на електрическа бормашина?

 

Правилният избор Ви позволява бързо и лесно да изпълнявате всяка задача, свързана с Вашата дейност. Преди да се спрете на определена машина трябва да определите какви са нуждите Ви. Трябва да обърнете внимание на размера и теглото. Тези два фактора влияят на времето, в което ще можете да работите непрекъснато с уреда за пробиване.

 

От голямо значение е избраният модел да е достатъчно удобен за държане, за да не се изморят ръцете Ви. Съветваме Ви да изберете бормашина, която е лека и с по-високи технически характеристики. Така ще бъдете подготвени каквато и дейност да Ви се наложи да извършите.

 

Електрическите бормашини се захранват от електрическата мрежа. Подходящи са както за домашна, така и за професионална употреба. Използват се за дълги и трудоемки задачи, за чието завършване е необходимо повече време.

 

Електрическите бормашини имат постоянно захранване и не е необходими да се зареждат или сменят батерии. Целта е да можете да работите дълго време без прекъсване. Заради кабела има риск от спъване в него или да се заплете някъде, да бъде прекъснат или просто да не е достатъчно дълъг в даден момент.

 

Какво още трябва да знаете за електрическите бормашини

 

Мощността на електрическите бормашини се измерва във ватове (W). Тя показва колко е силна машината. Колко повече вата, толкова по-добре. Особено ако ще пробивате твърди материали като бетон.

 

Важна характеристика е въртящият момент. Той се измерва в нютон/метри (Nm). Отнася се до силата на въртене на уреда. Някои модели имат до 20 различни степени за избиране на въртящия момент. Най-добре е винаги да започвате пробиването на по-ниска степен и постепенно да увеличавате въртящия момент.

 

Скоростта на бормашините се измерва в обороти в минута (RPM). Тя Ви показва колко бързо се върти бормашината и обикновено се дава скоростта без товар. Това означава, че дадената скорост е измерена на свободен ход. Обикновено скоростта на въртене намалява, когато бургията влезе в контакт с повърхността на пробивания материал.

 

Силата на удара на ударните бормашини се измерва в джаули (J). Отчита с каква сила удря чукът на бормашината. Колкото повече джаули, толкова по-силен и тежък е ударът. По-силният удар спомага за по-бързото и лесно пробиване.

 

Друга важна характеристика на електрическите бормашини е ударите в минута (min-1). Показват колко удара получава бургията за минута време.

 

При работа с бормашини затихването на вибрациите е също важен аспект. Тази функция намалява вибрациите като абсорбира енергията, която се отделя при пробиването.

 

В онлайн магазин „Баш Майстора” можете да откриете електрически бормашини от нисък, среден и висок ценови клас. Те се различават по своите характеристики и предназначение. Постарали сме се да Ви предложим голямо разнообразие от модели на най-разпознаваемите марки на пазара:

 

  • BLACK & DECKER
  • BOSCH
  • DeWALT
  • HIKOKI
  • MAKITA
  • METABO
  • MILWAUKEE
  • RAIDER.
Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.