Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 555 продукта и наличност над 3 744 928 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 555 продукта в наличност.
3 744 928 Артикула.

Мастари

Мастарът е инструмент, с който се заравнява настилка или мазилка и е един от основните инструменти в строително-ремонтните дейности, без който не може. С него лесно може да се провери дали стената или настилката е равна.

 

Освен класическия дървен правоъгълен мастар, днес той се предлага и в други разновидности, които улесняват работата в конкретни случаи. 

 

В зависимост от нуждите на майстора или настилката, която ще се използва, трябва да подберете размерите на желания от Вас мастар.

 

Голям брой от инструментите имат вграден нивелир, коийто показва наклона на повърхнината. Това са така наречените мастари с либели.

 

В зависимост от вида на мастара, има либели с кръгови форми и такива с продълговати. Можете също да избере материала, от който да бъде изработен Вашия мастар. Варират между алуминиеви, дървени или железни.

 

За какво може да се използва мастар?

 

Мастарът е незаменим и задължителен инструмент в строително-ремонтните дейности, който улеснява работния процес. С негова помощ се обработват големи и равни повърхности. Използва се за проверка на равнинност на стени, подове и тавани.

 

Мастарите са главно работни инструменти за изравняване, но се използват и като измервателни инструменти за установяване на равнинност или наклон. Някои мастари са оборудвани с измервателна либела. Могат да бъдат с най-различни дължини като обикновено за големи площи се използва такъв с дължина между 250 и 300 см., за по-малки помещения се използват с дължина 100–150 см, а най-универсалният и най-често използван размер е мастарът с дължина 200 см. 

 

В комбинацията с нивелир, който може да се постави върху мастара, могат да се извършват проверки на хоризонталност и вертикалност в по-голям участък, отколкото е дължината на самия нивелир. Има и мастари, които са снабдени с вградени либели за измерване - хоризонтални или вертикални.

 

В строителството най-често се използват алуминиев мастар за изравняване на подови замазки и мазилки. При някои видове мастари в корпуса са разположени ръкохватки за по-лесна манипулация. Разликата при определените видове е главно в дължината, формата на напречното сечение на профила на мастара, размера на напречното сечение, повърхностната обработка.

 

В магазини „Баш Майстора“ ще откриете най-различни видове класически и съвременни качествени мастари – алуминиеви правоъгълни, алуминиеви h-профил и трапецовидни.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.