Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 53 228 продукта и наличност над 4 424 290 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
53 228 продукта в наличност.
4 424 290 Артикула.

Мастари

Мастарът е инструмент, с който се изравнява настилка или мазилка и е един от основните инструменти в строително-ремонтните дейности, без който не може. С мастарът лесно може да се провери дали стената или настилката е равна. Освен класическия дървен правоъгълен мастар, днес той се предлага и в други разновидности, които улесняват работата в конкретни случаи.  Според нуждите на майстора или настилката с която ще работите, трябва да изберете размери на желания мастар.

 

Повечето мастари имат вградена течност, която показва наклона на повърхността. Това са така наречените либели. Според вида на мастара, има либели с кръгови форми и такива с продълговати. Можете да изберете освен това и материала от който да бъде изработен вашия мастар. Варират между алуминиеви, дървен или железен.

 

Мастарът е незаменим и задължителен инструмент в строително-ремонтните дейности, който улеснява работния процес. Мастарите са ефикасни ръчни инструменти с помощта на които се обработват големи и равни повърхности. Мастарът е категоризиран към групата измервателни инструменти поради факта, че основната му функция е да измерва отклонения от равнинност. Използва се за проверка на равниност на стени, подове и тавани.

 

Мастарите са главно работни инструменти за изравняване, но се изполват и като измервателни инструменти за установяване на равнинност или наклон. Някои мастари са оборудвани с измервателна либела. Могат да бъдат с най-различни дължини като обикновено за големи площи се използва мастар с дължина между 250 и 300 см., за по-малки помещения се използват мастари с дължина 100–150 см, а най-универсалният и най-често използван размер е мастарът с дължина 200 см.

 

В комбинацията с нивелир, който може да се постави върху мастара могат да служат за проверка на хоризонталност и вертикалност в по-голям участък, отколкото е дължината на самия нивелир. Има и мастари, които са снабдени с вградени либели за измерване - хоризонтални или вертикални.

 

В строителството най-често се използват алуминиеви мастари за изравняване на подови замазки и мазилки. При някои видове мастари в корпуса са разположени ръкохватки за по-лесна манипулация. Разликата при определените видове е главно в дължината, формата на напречото сечение на профила на мастара, размера на напречното сечение, повърхностната обработка на мастара.

 

В магазини Баш Майстора ще откриете най-различни видове класически и съвременни качествени мастаримастари алуминиеви h-профил, мастари алуминиеви за обработка на бетон, мастари алуминиеви правоъгълни, мастари алуминиеви трапецовидни.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.