Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 53 228 продукта и наличност над 4 428 257 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
53 228 продукта в наличност.
4 428 257 Артикула.

Нивелири

Независимо от професионалното направление и дейността, всички майстори използват нивелири почти ежедневно в своята работа. Нивелирите са точно и надеждно средство за хоризонтално и вертикално измерване на всякакви равнини. Основните технически характеристики, които са важни при избора на надежден нивелир са: дължина, точност, брой на либелите и визьорите, производител и допълнителни възможности и функции. В магазини Баш Майстора ще откриете огромно разнообразие от нивелири - алуминиеви нивелири, водни нивелири, дигитални нивелири, нивелири за центриране, нивелири кръгли и пластмасови нивелири.

 

Алуминиеви нивелири:

 

Основните разлики между различните модели алуминиеви нивелири биват:

 

    Размерът - той е от определящо значение при избора на нивелир. Спрямо различните дейности, клиентите на онлайн магазин “Баш Майстора” избират различни размери нивелири. Сред най-популярните опции за дължина са 80, 120 и 200 сантиметра.

 

    Брой либели - стандарно, алуминиевите нивелири са с 2 броя либели. На пазара се предлагат и модели с три броя либели. В онлайн магазин “Баш Майстора” се предлагат и специализирани нивелири за мерене на различни ъгли, които са с по-голям брой либели.

 

    Форма и дебелина - тъй като нивелирът се използва в ежедневната работа на майсторите, важно е той да бъде здрав. За това служат удебелените стени на някои модели, подсилващите ребра на профила, удъропоглъщащи пластмасови накрайници.

 

    Допълнения - някои модели алуминиеви нивелири имат допълнителни екстри като ръкохватки, противоударен предпазител на либелите и гаранция срещу протичане, магнит, допълнителен визьор, подобрена видимост на либелите в тъмно помещение и други.

 

Водни нивелири:

 

Водните нивелири са надежден избор при полагане на подови настилки и други строителни дейности. Те представляват шлаух, който може да бъде с различни размери и прикачени в двата му края измерителни тръбички. Водният нивелир работи на принципа на скачените съдове. Той е особено полезен когато имаме нужда от измерване на нивелацията в тесни пространства или когато трябва да измерим нивата в две отделни помещения (например в две стаи разделени от стена).

 

Освен че е подходящ за работа в различни помещения, водният нивелир може да работи и в силно запрашена среда, в която лазерният не би се справил. Също така, водните нивелири са на цени, които са по-достъпни в сравнение с лазерните такива. Както всяко нещо, те имат и своите недостатъци. Основният е, че за работа с тях се изискват двама души, които да замерват нивата в двата края. Друг недостатък е, че ако в течността попадне камъче или пясък, уредът не отчита точно. Същото важи и за помещения с ниски температури. При работа с воден нивелир в места с температури близко до или под нулата, съветваме Ви да добавяте спирт в течността, за да я предпазите от замръзване.

 

Дигитални нивелири:

 

Дигиталният нивелир е измервателен уред, който най-често се използва за прецизно определяне на ъгли и наклони в градуси, проценти или милиметри. Те са модерни и надеждни средства, с помощта на които може да се извършва лазерно точно пренасяне на ъгли и наклони. Всички модели на пазара имат и поне две либели, за да могат да бъдат използвани и като стандартен нивелир.

 

Нивелири за центриране:

 

В тази категория ще откриете нивелири за центриране на тръби и нивелири за центриране на колони. Нивелирите за центриране са сгъваеми за по-лесно съхранение и имат магнити за закрепване на метални повърхности. За немагнитните повърхности има еластична лента.

 

Пластмасови нивелири:

 

Нивелирите са сред най-използваните уреди от всеки един майстор. Те влизат в употреба когато е нужно да се измерят разлики в нивата между две точки както, при измерване на наклон и при нужда от нивелация на равнина. В онлайн магазин “Баш Майстора” ще намерите разнообразие от нивелири, които ще Ви служат вярно и дълго.

 

Ако не сте сигурни какъв нивелир да изберете, нашите опитни специалисти ще Ви асистират в избора на точно и надеждно средство за хоризонтално и вертикално измерване. Независимо от какъв нивелир се нуждаете, в онлайн магазин “Баш Майстора” ще откриете голямо разнообразие от нивелири на достъпни цени. Поръчайте още днес!

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.