Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 910 продукта и наличност над 3 932 309 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 910 продукта в наличност.
3 932 309 Артикула.
1 2
Подреди по
Резултати
1 2
1 2

Електрически перфоратори

Електрическите перфоратори са най-добрият избор при работа, свързвана с пробиване на тухли или бетон. Подходящи са за професионалист, на които ежедневно им се налага да извършват ремонтни и строителни дейности. Освен това могат да улеснят и всички хора, които имат нужда от практичен инструмент за работа у дома.

 

Електрическите перфоратори ще направят пробиването и къртенето на всякакви материали по-ефективен и бърз процес.

 

Как да изберете най-добрият перфоратор според Вашите нужди?

 

Често изборът на такава пробивна машина може да се окаже трудна задача. На пазара има изключително голямо разнообразие както от модели, така и от производители. Всеки един от тях се опитва да предложи най-доброто на своите клиенти. Но дали избраният от Вас перфоратор ще е добър на ремонтни дейности или строителна работа, зависи от неговите характеристики.


Много дейности свързани с поддръжка, ремонт и строителство изискват пробиване на отвори. Те могат да бъдат направени на различни повърхности като камък, плочи и бетон.

 

Затова трябва да съобразите вида на перфоратора с дейността, която ще извършвате и на каква повърхност ще работите. Важно е да обърнете внимание и на захвата на патронника и ударно-пробивната мощ. Друг ключов момент е и избора на подходящ накрайник. Ако обърнете внимание на тези фактори ще снабдите себе си или екипа си с изключително полезна машина.


Но преди да преминете към разглеждане на различните модели, марки и характеристики на перфораторите, трябва да прецените и какъв ще е диаметъра на пробиваните дупки. Именно този диаметър ще Ви насочи към вида на перфоратора и какъв накрайник трябва да изберете.


Всеки електрически перфоратор има своя оптимален диапазон за пробиване. Тук Ви съветваме да изберете подходящи накрайници и свредла според предвидените задачи и диаметър на отворите. Така ще вземете най-правилното решение и ще закупите подходящ ударен инструмент.

 

Каква трябва да е гъвкавостта на електрическия перфоратор

 

Според много майстори най-добрият перфоратор Ви предоставя голяма гъвкавост при работа. Това означава, че избрания от Вас инструмент ще пробива бързо, ефективно и прецизно.

 

От патронникът зависи различния захват на работния накрайник на перфоратора. Той се състои от елементи, чиято задача е да задържат здраво избрания накрайник. Чрез механизми от предавки тези елементи му предават енергията, създавана от електрическия мотор.


Повечето перфоратори за ударно пробиване използват един от следните захвати:

 • SDS-plus
 • SDS-max
 • шлици.

 

Шлицовия захват е система за задържане на свредла и накрайници, която е добре позната и използвана от много производители. Но постепенно бива измествана от система SDS-max.


Важно е да знаете, че е възможно електрическият перфоратор да работи при максимално натоварване и да пробива с възможно най-големия накрайник за неговия захват. Но непрекъснатото и продължително излагане на екстремно усилие би довело до по-бързото му износване и повреда.

 

Не забравяйте, че е важно Вашият перфоратор да има подходящи функции. В много от моделите на водещите производители ще откриете следните функции:

 • ударно пробиване с въртене
 • ротационно пробиване без удар
 • режим къртене.

 

По-големите електрически перфоратори имат само две функции – ударно пробиване с въртене и режим къртене.

 

Съветваме Ви – ако знаете, че перфораторът ще работи често в горните граници на своя капацитет, най-добре вземете машина с по-високи параметри.

 

Има ли значение размерът на отворите, които прави мапината за пробиване?

 

Електрическите перфоратори улесняват значително Вашата работа. Затова трябва да оставите инструмента да върши повече работа. Прилагането на голям физически натиск води до намаляването на ефективността на перфоратора. Ако забележите, че Вашият уред започва да пробива по-бавно и трудно е добре да прегледате състоянието на накрайника и свредлото, с които работите.

 

Често инвестирането в по-голям електрически перфоратор е по-добър вариант, отколкото да претоварвате на максимум по-слаба машина. Предимство на уредите с по-високи характеристики е, че пробиването е по-бързо и ефективно.

 

Какви електрически перфоратори можете да откриете при нас?

 

В онлайн магазин „Баш Майстора“ Ви предлагаме голямо разнообразие от перфоратори, от среден до висок клас. Те са подходящи за експерти в сферата на строителството и ремонтите. Различават се основно по мощност, обороти и удари в минута.

 

Разполагаме с голямо продуктово разнообразие, сред които са известни производители на перфоратори като:

 • BLACK&DECKER
 • BOSCH
 • DEWALT
 • HIKOKI
 • MAKITA
 • METABO
 • MILWAUKEE
 • PROCRAFT
 • RAIDER
 • STANLEY.

 

Обърнете се към нашите експерти за допълнителна консултация при нужда от помощ с избора.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.