Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 70 262 продукта и наличност над 5 572 787 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
70 262 продукта в наличност.
5 572 787 Артикула.
Подреди по
Резултати

Трансформаторни заваръчни апарати

Чрез заваръчния апарат се заваряват нисковъглеродни и средновъглеродни стомани, алуминий и близките му сплави в защитна среда от въглероден диоксид, аргон или смес от двата газа.

 

Заваръчните трансформаторни апарати имат повече предимства пред обикновените трансформаторни електрожени. Те имат своите различия с останалите подобни уреди, затова е добре да ги познавате отблизо.

 

Приложение и правилно ползване на заваръчните трансформаторни апарати

 

Заваръчните апарати се използват от все повече хора в домашна среда или друг тип по-обикновена работна обстановка.

 

Правилният избор на силата на заваръчния ток при използването на уреда е много важен, защото в зависимост от дебелината на заваряваните детайли се постига и оптималната за него скорост на подаване на телта при заварката. При работа с уреда силата на тока се променя на различни степени и варира в различни граници според модела.

 

Работа със заваръчни трансформаторни апарати

 

Заваръчният апарат и неговата скорост се регулират чрез потенциометър. Периодичното прекъсване на дъгата може да се случи, когато има недостатъчна скорост на телта и затова е важно тя да се наблюдава добре.

 

Точното отношение между силата на тока и скоростта на подаване на телта са важни параметри. Те се нагласят най-добре с работа и след опити върху даден детайл.

 

Уредите позволяват комбинирано заваряване и голяма гъвкавост в това отношение. Заварките чрез заваръчните апарати имат отчетливо предимство пред електрожените. При нагряване на детайлите заварката се ограничава най-вече и само в зоната на заваряване. Така се избягва основен проблем. След разглеждане на заварката няма деформация на детайла в  на нежелано нагряване.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.