Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 555 продукта и наличност над 3 744 924 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 555 продукта в наличност.
3 744 924 Артикула.
Подреди по
Резултати

Лазерни ролетки

Лазерната ролетка е един от най-компактните инструменти. Тя се ползва за взимането на размери на всякакви предмети, мебели, стаи, както и за измерване на разстоянието между 2 обекта.

 

С лазерните ролетки се работи лесно, но заради ръчното взимане на размер често се допускат грешки и неточности. А това може да е голям проблем при строителство и ремонтни дейности.

 

С появата на лазерните измервателни апарати, ръчните ролетки започнаха да се използват предимно от непрофесионални майстори за малки ремонти у дома.

 

Функционалността на лазерните далекомери е на такова ниво, че с тях може да се извършват многообразни и сложни измервания. Концепцията върху която производителите се фокусират е просто и лесно обслужване в интерактивен режим. Това става възможно с помощта на развитието на умните устройства.

 

Целта е с лазерните измервателни уреди да успеят да работят всички специалисти, а не само учени и лабораторни работници.  По тази причина, ще ги срещнете в много производства, където се извършват прецизни измервания или монтаж на големи машини и съоръжения.

 

Предимства на лазерните ролетки

 

Лазерните далекомери са точни уреди, а с тях можете да пестите време и сила при мерене на разстояния, преброяване на повърхности и обеми.

 

За разлика от обикновените ролетки,  определянето на разстоянията не се извършва ръчно, а с помощта на лазер. Така се премахва възможността от допускане на грешки с размерите и неточности, поради недоглеждане или неправилно поставяне на ролетката. В устройството на лазерните ролетки е заложено автоматично пресмятане на непрекъснато разстояние.

 

Като допълнително предимство на лазерните ролетки можем да посочим тяхната функция за пресмятане. По този начин с тях можете да измервате обеми, квадратури и ъгли. Те мерят непрекъснато и умеят да измерят вериги от размери.

 

Лазерна ролетка се използва широко в довършителните работи в жилищното строителство, при ремонти и реконструкция на домове.

 

Видове лазерни измервателни инструменти:

 

 • лазери за равнинност
 • лазерни ролетки
 • линейни лазери
 • ротационни лазери
 • точкови лазери
 • аксесоари за лазери.

 

Какво трябва да знаете при избора на лазерна ролетка?

 

При избор на лазерна ролетка, трябва да обърнете внимание дали инструментът е в състояние да се ползва навън, какъв диапазон има и каква е неговата прецизност. С влизането на новите методи, все по-голям брой от моделите имат функция за съединяване със мобилни телефони и други устройства за обработване на данни. Затова никога не закупувайте електронни ролетки, без да сте се запознали с техните технически характеристики и начин на работа.

 

Преди да направите своя избор, помислете за:

 • Обхват на меренето

 

Той е една от най-важните характеристики на лазерната ролетка. Съветваме Ви преди да закупите да определите нуждите, които имате. Така ще знаете до колко метра трябва да мери и ще можете да се насочите към правилните модели. Ако е за ремонтна дейност или битови измерване, няма да са Ви необходими повече от 30-40 метра. Но ако говорим за строителство или професионална работа, е добре да се спрете на лазерни ролетки до 250 метра.

 • Клас

 

Има няколко класа и в зависимост от вида на измерването -  мерене в точност, мерене в обхват и мерене с допълнителни функции. Тук отново е важно да знаете каква работа ще извършвате, за да можете да изберете правилния инструмент.

 • Точност на измерване

 

Точността на измерването е също важен елемент при лазерните ролетки. Има граници, които е редно Вие да очертаете. Хубаво е да се интересувате и от допълнителните функции на тези измервателни инструменти. С тях можете с лекота да работите и да си осигурите ефективно измерване и работен процес.

 

Какви лазерни ролетки можете да откриете при нас?

 

От магазини  „Баш Майстора“ можем да Ви предложим голямо разнообразие от лазерни ролетки. Ние разполагаме от продукти с различни характеристики на склад. Моделите се различават по големина на диапазона на измерване, допустим брой запаметени измервания, допустима максимална височина на измерване.

 

Измервателните инструменти, които сме подбрали, са на някой от най-добрите производители в бранша:

 • BOSCH
 • DEWALT
 • LASERLINER
 • LEICA
 • MAKITA
 • MILWAUKEE
 • SOLA
 • TOPMASTER.

 

Предлаганите модели са придружени с гаранция до 48 месеца.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.