Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 559 продукта и наличност над 3 743 835 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 559 продукта в наличност.
3 743 835 Артикула.
1 2 3 ... 12
Подреди по
Резултати
1 2 3 ... 12
1 2 3 ... 12

Свредла за бетон

Свредлата за бетон са неизменна част от помощните средства на майстора и неговите ежедневни дейности при ремонт или строителство. Използват се за пробиване на различни видове материали, включително и бетон.

 

Свредлото е средството, чрез което се създават отвори в обработвания материал до постигане необходимата дълбочина. Свредлото само по себе си представлява цилиндрична метална част, в края на която се намира режещия или пробивния накрайник, наричан често “глава”. В основата му е разположена т.нар “опашка на свредлото”, която представлява специална форма за SDS-Quick, SDS-max, SDS-plus, цилиндрична опашка, или шлицов захват.

 

Главата на едно свредло за бетон може да има различен брой режещи ръбове, като най-често те са 2, 3 или 4 на брой. Режещите ръбове на свредлото могат да бъдат разположени симетрично или асиметрично спрямо главата.

 

Как се извършват отворите в бетон?

 

Създаването на отвори в бетон се извършва основно с пробивни пневматични или електрически машини. Пробиването е механично действие на специфичен тип машина, използваща определен вид свредло.

 

Основната и най-позната машина за тази цел е електрическата пробивна бормашина с ударна функция, разбира се има и свредла с по-голям диаметър и дължина, предвидени за по-мощните ударно-пробивни перфоратори.

 

Конструкция на различните видове свредла

 

Важно при конструкцията на различните видове свредла е как са обособени спиралните им канали, които отвеждат ненужния материал и спомагат за триенето и процеса на пробиване. Това е и основаната им характеристика, различаваща ги помежду им.

 

Геометрията на режещите ръбове на свредлата за бетонни и каменни слоеве е от голямо значение поради факта, че пробиваният материал и неговата твърдост влияят на обработвания обект. Често е възможно да се наруши целостта на обектите, ако не се използва правилното свредло според случая. Като съвет е добре да се наблегне повече на въртеливия ефект за постигане на целта, отколкото на ударния в такъв момент.

 

Защо да изберете свредло за бетон от Bashmaistora.bg?

                                      

Разнообразие и детайлно описание – подбрали сме свредла за бетон, като всяко едно предложение е с детайлно описание и информация на техническите параметри.

                                          

Утвърдени производители и промоционални цени – направили сме подбор на доказани производители с богат опит и сериозно покритие на пазара, като също така предлагаме на нашите клиенти преференциални цени на голяма част от артикулите си.

 

Гаранция и бърза доставка – повечето от предложенията ни се доставят с бърза доставка.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.