Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 59 160 продукта и наличност над 3 920 109 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
59 160 продукта в наличност.
3 920 109 Артикула.
1 2 3 ... 12
Подреди по
Резултати
1 2 3 ... 12
1 2 3 ... 12

Свредла за бетон

Свредла за бетон в онлайн магазин "Баш Майстора". Голямо разнообразие, реномирани марки и наличности на склад.

Свредлата за бетон са една неизменна част от снаражението на майстора и неговите ежедневни дейности при ремонт или строителство. Използват се за пробиване на различни видове материали, включително и бетон. Свредлото е средството, чрез което се създават отвори в обработвания материал до постигане необходимата дълбочина. Свредлото само по себе си, представлява цилиндрична метална част, в края на която се намира режещия или пробивния накрайник, наричан често “глава”. В основата му е разположена т.нар “опашка на свредлото”, която представлява специална форма за SDS-Quick, SDS-max, SDS-plus, цилиндрична опашка, или шлицов захват.

 

Главата на едно свредло за бетон може да има различен брой режещи ръбове, като най-често те са 2, 3 или 4 на брой. Режещите ръбове на свредлото може да бъдат разположени симетрично, или асиметрично, спрямо главата.

 

Материали, от които са изработени свредлата за бетон, най-често са HM стомана.

 

Свредлата за бетон биват много различни и като дължина и сечение. Най-малките са с размери 85 мм дължина и 4,0 мм външен диаметър, а най-големите достигат до 1400 мм и сечение от 52 мм.

 

Създаването на отвори в бетон се извършва основно с пробивни пневматични или електрически машини. Пробиването е механично действие на специфичен тип машина, използваща определен вид свредло. Основната и най-позната машина за тази цел е електрическата, пробивна бормашина с ударна функция, разбира се има и свредла с по-голям диаметър и дължина, предвидени за по-мощните ударно-пробивни перфоратори.

 

Важно при конструкцията на различните видове свредла е как са обособени спиралните им канали, които отвеждат ненужния материал и спомагат за триенето и процеса на пробиване. Това е и основаната им характеристика, различаваща ги помежду им. Геометрия на режещите ръбове на свредлата за бетонни и каменни слоеве е от голямо значение, поради факта, че пробивания материал и неговата твърдост влияят на обработвания обекти. Често е възможно да се наруши целостта на обектите, ако не се използва правилното свредло според случая. Като съвет е добре, да се наблегне повече на въртеливия ефект за постигане на целта, отколкото на ударния в такъв момент. Предлаганите на склад в магазини "Баш Майстора" марки свредла за бетон са:

  • MАРКАBLACK & DECKER
  • BOSCH
  • DEWALT
  • DREBO-RITTER
  • FISCHER
  • HELLER

 

✔ Ценовата гама и характеристики, предлагат голям избор за всеки опитен майстор и професионалист.
✔ Всеки клиент с поръчка през онлайн магазин Баш Майстора получава 5% отстъпка от цената.
✔ Може да се възползвате и от безплатна доставка за поръчки на стойност над 99 лв.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.