Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 555 продукта и наличност над 3 744 883 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 555 продукта в наличност.
3 744 883 Артикула.
Подреди по
Резултати

Абрихт щрайхмус, хобел машини

Във всяка дърводелска работилница или просто при работа с дървени материали операциите, които са задължителни, са рязане, рендосване и пробиване. За всяка една от тях има специална машина. Като започнем от абрихт - тя е дърводелска машина, която премахва част от повърхността на дървесината, за да се получи равнина. Обикновено горната част на абрихта е работна и открита. Ползва се за обработване на най-тясната част на дъската. Най-добре е неизползваната част от вала да бъде закрита от предпазителя. Обработваният детайл се движи по водач и най-често се подава ръчно в посока, обратна на режещия вал. 

 

Щрайхмусът се ползва за отстраняване на част от материала, но вече по ширината на детайла. Обикновено през него се предават всички детайли от един проект, за да се уеднакви тяхното калибриране. Поради голяма обработваема площ щрайхмусите са със спомагателни валове едностранно или двустранно на детайла. Веднъж подаден на входа детайлът има само една посока. Опасно става, когато има дефект в дървесината и се откъсне парче или се сцепи дъска. В доста от случаите работната част на абрихта е горната част на вала с ножовете, а при щрайхмусът е долната.

 

Абрихтът реже и изправя обработваната страна на детайла. Щрайхмусът реже противоположната. Прави я успоредна на изходната. Обикновено първо се изправя детайла на абрихт, а после срещуположната страна се прави успоредна на изправената на щрайхмус. Ако нямаш щрайхмус пак можеш да си изправиш и срещуположната на абрихт, но нямаш гаранция, че ще са успоредни.

 

При щрайхмуса се прилага класическа схема на едностранно рендосващ „щрайхмус“, при който валът с ножовете рендосва подавана дъска под него. Тя лежи на подвижен плот, като разстоянието между него и ножовете може да се направлява чрез едновременно завъртане на четири винта, разположени в края му. Това позволява прецизна настройка на дълбочината на рендосване и в крайна сметка по-голям брой напълно равномерни дебели летви или дъски. Максималната дебелина на рендосване с щрайхмуса е 160 мм. Това е дебелината на цяла греда, но позволява рендосване на кантовете на дъските до тази ширина. Ширината на рендосване е същата като на абрихта. Друго удобство е, че дъската може да се подаде на ръка само когато вал с назъбена повърхност „я захапе“.

 

В онлайн магазин “Баш Майстора” се предлага и комбинирана машина абрихт щрайхмус, която прави избора на професионалистите още по-лесен.

 

Предлаганите от нас хобел машини са идеални за всички майстори, целящи да изстискат максимума от ограниченото си работно пространство. Тези професионални инструменти са леки на килограми, а големите работни маси позволяват прецизна и равномерна обработка на всяка положена заготовка. Всички модели в онлайн магазин “Баш Майстора” са сглобени от издръжливи материали и позволяват фино калибриране на дълбочината на рязане.

 

Електрически машини и щрайхмуси може да намерите в онлайн магазин “Баш Майстора” на следните марки:

  • DEWALT
  • FERVI
  • MAKITA
  • METABO
  • RAIDER.
Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.