Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 55 098 продукта и наличност над 4 301 719 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
55 098 продукта в наличност.
4 301 719 Артикула.

Въртоци за инструменти

Въртокът е Т-образен ръчен инструмент (с цел по-добро захващане и осигуряване на необходимата сила и предотвратяване превъртането по време на работа). Понякога го наричат и Т-образен ключ, който се използва за закрепване на приспособления за рязане, навиване, затягане или друго. Главно се използва в металообработването, машиностроенето и металургията. Съществуват няколко вида въртоци: върток със закрепен за него метчик, Т-образен върток с монтиран на него метчик, върток с монтирана на него плашка, гаечен ключ-върток (гаечен ключ) и др.

 

Въртоците за глухи ключета са от хром-молибден, ковани, изцяло закалени. Хромирани са в съответствие със стандарт EN 12540.

 

Въртоците за ключ за джанти са с цинково покритие и са по стандарт DIN 900. Служат за работа с ръчни инструменти.

 

Въртоците за метчици са изработени от висококачествени материали за по-дълъг живот. Обикновено са изработени от хром-ванадиева стомана и са хромирани. Някои се отличават с много висока устойчивост на корозия и служат за резбонарязване в тесни работни пространства.

 

Въртоците за плашки са изработени по стандарт CSN 24 1520.

 

Комбинираните въртоци за метчици и плашки се предлагат с различна големина и диаметър.

 

Метчикът представлява инструмент за нарязване на вътрешни резби - ръчно или машинно. Състои се от работна част и опашка. Работната част на метчика включва режеща част, която нарязва резбата, и калиброваща част, която зачиства резбата и направлява метчика до края на нарязването.

 

Опашката на метчика служи за закрепването му във върток или патрон. За да се нареже вътрешна резба е необходимо първо да се пробие елемента, на който ще се прави резбата със свредло, номерът на което се избира по таблица, после се прави фрезенковане - фаска за улесняване на захващането на метчика в отвора. След това започва същинското нарязване на резбата.

 

Първоначално завинтването става на ръка, след като се захване метчика се върти с върток по посока на часовниковата стрелка един или един и половина оборота напред и се връща четвърт или половин оборот назад с цел да се извадят стружките. По време на работа метчика трябва да бъде смазван с масло, мек чугун, пластмасaта се нарязва без смазване.

 

В магазини “Баш Майстора” ще откриете горелки, замби, дърводелски длета, и др.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.